Γερμανία: Πρώτο το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα δείχνει νέα δημοσκόπηση της Bild

Συρρικνώνονται ακόμα περισσότερο τα ποσοστά του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και του Κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP) , σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση στη Γερμανία, για λογαριασμό της εφημερίδας BILD, ενώ όσον αφορά τους «Πράσινους», τα ποσοστά παρουσιάζουν στασιμότητα.

Συγκεκριμένα η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) με 28% (+1) εξακολουθεί να ενισχύεται και να διευρύνει τη διαφορά της από το SPD, το οποίο για μία ακόμη φορά πέφτει κάτω από το 20%. Με απώλεια μίας μονάδας από την προηγούμενη μέτρηση, βρίσκεται στο 19%, πίσω από τους «Πράσινους», οι οποίοι παραμένουν στο 22%.

Ο τρίτος κυβερνητικός εταίρος, το FDP, συνεχίζει να φθείρεται και χάνει ακόμη μία μονάδα, φθάνοντας στο 8%. Μία μονάδα χάνει και η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) και περιορίζεται στο 10%, ενώ η Αριστερά παραμένει στο 4%, κάτω από το εκλογικό όριο του 5%.

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 56% των ερωτηθέντων δηλώνει δυσαρέσκεια από το έργο της κυβέρνησης συνολικά, ενώ τις επιδόσεις του καγκελάριου Όλαφ Σολτς κρίνει αρνητικά το 51%.