Μισέλ σε Ερντογάν για τις τουρκικές προκλήσεις: Οι διαφορές πρέπει να επιλύονται ειρηνικά, με αποκλιμάκωση

Στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.Το τετ ατ τετ των δύο ηγετών κεκλεισμένων των θυρών, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν καθώς και ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών Χακάν Φιντάν. Αμέσως μετά την ολοκλήρωσης του τετ α τετ ο Σαρλ Μισέλ ανάρτησε στα social media μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο ίδιος και ο Τούρκος πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου συνομίλησαν για την τουρκική υποστήριξη στα Ηνωμένα Έθνη όσον αφορά τις προσπάθειες για την απεμπλοκή των εξαγωγών σιτηρών από την Ουκρανία. Παράλληλα όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εξέφρασε στον Τούρκο πρόεδρο την ανησυχία του για όσα συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο προσθέτοντας πως οι διαφορές μπορούν να επιλυθούν μόνο ειρηνικά και με αποκλιμάκωση. Ακόμη ο κ. Μισέλ υποστήριξε πως οι ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας είναι ζωτικής σημασίας.