Πλανήτης Άρης: Εντυπωσιακές φωτογραφίες από το κινεζικό διαστημικό σκάφος «Tianwen-1»

Μαγευτικές είναι οι φωτογραφίες που έστειλε στη Γη το κινεζικό διαστημικό αεροσκάφος «Tianwen-1» που έφθασε στον πλανήτη Άρη πριν από ένα χρόνο.

Το μη επανδρωμένο σκάφος κατέγραψε εικόνες που καλύπτουν όλη την επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων απεικονίσεων του νότιου πόλου του, αφού έκανε τον κύκλο του Άρη περισσότερες από 1.300 φορές από τις αρχές του περασμένου έτους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Daily Mail», το «Tianwen- 1» έφτασε με επιτυχία στον πλανήτη Άρη τον Φεβρουάριο του 2021.

Έκτοτε, το «Zhurong», ένα ρομποτικό όχημα εξερεύνησης έχει «σαρώσει» την επιφάνειά του, καθώς το διαστημικό σκάφος ενώ βρίσκεται σε τροχιά, μελετά τον Κόκκινο Πλανήτη από το διάστημα.

Τι περιλαμβάνουν οι φωτογραφίες

Ανάμεσα στις εικόνες που τραβήχτηκαν από το Διάστημα ήταν οι πρώτες φωτογραφίες από τον νότιο πόλο του Άρη, όπου βρίσκονται σχεδόν όλοι οι υδάτινοι πόροι του πλανήτη.

Άλλες εικόνες του «Tianwen-1» περιλαμβάνουν φωτογραφίες του μήκους 4.000 χιλιομέτρων φαραγγιού «Valles Marineris» (Κοιλάδα του Μάρινερ), και κρατήρες ορεινών περιοχών στα βόρεια του πλανήτη Άρη, γνωστές ως «Arabia Terra».

Το διαστημικό σκάφος «Tianwen-1» έστειλε, επίσης, εικόνες υψηλής ανάλυσης από την άκρη του τεράστιου κρατήρα «Maunder», καθώς και μια άποψη από πάνω προς τα κάτω του «Ascraeus Mons», ενός μεγάλου ηφαιστείου «ασπίδας» που εντοπίστηκε για πρώτη φορά από το διαστημόπλοιο «Mariner 9» της NASA πριν από πέντε δεκαετίες.

china_mars
china_mars1
china_mars2
china_mars3