Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός τύπος

Sabah: “Η Τουρκία πήρε αυτό που ήθελε: Η Φινλανδία και η Σουηδία δεν θα υποστηρίξουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις”

Μετά την Τετραμερή Σύνοδο Κορυφής στη Μαδρίτη, υπογράφηκε τριμερές μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας, Σουηδίας και Φινλανδίας σχετικά με τις διαδικασίες ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

“Πλήρης συνεργασία με την Τουρκία στον αγώνα κατά της PKK και των επεκτάσεών της”, “Δέσμευση για μη υποστήριξη της PYD/YPG και της FETÖ” και “Λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την έκδοση τρομοκρατών, εγκληματιών και τη σύναψη διμερών συμβατικών ρυθμίσεων” είναι από τα πιο σημαντικά άρθρα της Κοινής Συμφωνίας.

 

Star: “Ο Μπένετ ευχαρίστησε τον Ερντογάν”

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ δήλωσε:

«Θα ήθελα να εκφράσω τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μου στον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τους αναπληρωτές του για τη συνεργασία τους στην αποτροπή της στόχευσης Ισραηλινών στην Τουρκία».

 

Vatan: “ Έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία της Δημοκρατίας της Τουρκίας”

Ο υπουργός Θησαυροφυλακίου και Οικονομικών Νουρεντίν Νεμπατί δήλωσε στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας:

«Τον Μάιο του 2022, οι εξαγωγές μας έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία της Δημοκρατίας, με ετήσιο κύκλο εργασιών 242,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων».

 

Habertürk: “Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας επέλεξε τη Σανλιούρφα ως τουριστική πόλη για το 2023”

Η Σανλιούρφα επιλέχθηκε ως η τουριστική πρωτεύουσα του 2023 στην 11η Διάσκεψη Υπουργών Τουρισμού του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Αζερμπαϊτζάν.

 

Yeni şafak: “Οι Τουρκικές Αερογραμμές κρίθηκαν αξίες για το βραβείο βιωσιμότητας”

Η τουρκική αεροπορική εταιρεία βραβεύτηκε με το βραβείο βιωσιμότητας του 2022 από την World Finance, έναν από τους σεβαστούς θεσμούς του διεθνούς χρηματοοικονομικού κόσμου.