Τούρκος πολιτικός: «Άνοιξα την τουρκική σημαία στο Σύνταγμα, αλλά με κυνήγησαν»

Για την προκλητική του ενέργεια να βρεθεί στην Αθήνα και να ανοίξει την τουρκική σημαία στην Πλατεία Συντάγματος, μπροστά από την βουλή, μίλησε ο πρόεδρος του τουρκικού Κόμματος Αλλαγής (TDP) Μουσταφά Σαριγκιούλ, που παραδέχτηκε πως τράπηκε σε φυγή όταν τον κυνήγησαν διερχόμενοι που αντιλήφθηκαν την απαράδεκτη κίνησή του.

«Η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά. Συμμαχεί με την Αμερική, συσσωρεύει όπλα στα νησιά μας και στα σύνορά μας. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός μιλάει στο αμερικανικό κογρέσο και θέλει όλη την Κύπρο. Πάει και μας παραπονιέται στην Ε.Ε. Ως «Κόμμα Αλλαγής», επιστήσαμε την προσοχή σε αυτόν τον κίνδυνο που προέρχεται από την Ελλάδα» δήλωσε αρχικά ο Σαριγκιούλ, εξηγώντας γιατί ταξίδεψε έως την Αθήνα προκειμένου να προκαλέσει στην «καρδιά» της Ελλάδα και τελικά να τραπεί σε άτακτη φυγή.

«Πήγαμε στην Αθήνα ώστε να κάνουμε έκκληση στον Έλληνα πρωθυπουργό και στον ελληνικό λαό, μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων. Ξεκινήσαμε τις δηλώσεις αλλά μία ομάδα εχθρών της Τουρκίας θέλησε να μας εμποδίσει. Στη συνέχεια ξεκίνησαν φραστικές επιθέσεις εναντίον μας που αργότερα μετατράπηκαν σε απόπειρα σωματικής επίθεσης» δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Λέγοντας πως το Αιγαίο : «θα πρέπει να είναι μια θάλασσα ειρήνης», Σαριγκιούλ συνέχισε:

«Πήγαμε να τους ζητήσουμε : “Ας πούμε αντίο στα όπλα”. Πήγαμε να τους πούμε : “μην σας ξεγελούν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ”. “Η Αμερική σας χρησιμοποιεί και μετά θα σας πετάξει”. Πήγαμε στην Ελλάδα για να πούμε : «Προσέχετε. Η Ε.Ε. και η Αμερική άφησαν την Ουκρανία μόνη της. Μην πέσετε στην παγίδα και έρθετε στην ίδια κατάσταση με την Ουκρανία”.

Πήγαμε να τους πούμε : “Η πολιτική πρέπει να είναι να είναι στο πλευρό της ειρήνης και όχι με τα όπλα”. Δυστυχώς, δεχθήκαμε επίθεση από μια ομάδα υπό την επιρροή της τουρκικής εχθρότητας που προκλήθηκε από Έλληνες πολιτικούς. Δεν αποδίδουμε όμως αυτή την επίθεση στον ελληνικό λαό. Ο τουρκικός και ο ελληνικός λαός δεν θέλει πόλεμο, θέλει ειρήνη. Εμείς ως Τουρκία, είμαστε μια ειρηνική χώρα. Είναι η ειρήνη που μας έδειξε ο μεγάλος Ατατούρκ» κατέληξε.