Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός τύπος

Hürriyet: “Τσαβούσογλου: Αναλαμβάνουμε εποικοδομητικό ρόλο για τον διάδρομο των σιτηρών”

Ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με την υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, είπε:

«Ως Τουρκία, διαδραματίζουμε εποικοδομητικό ρόλο για τον διάδρομο σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα. Περιμένουμε θετική απάντηση στη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί στην Ιστάνμπουλ από τη Ρωσία».

 

Yeni şafak: “Τσαβούσογλου: Έχουμε ξεκινήσει εργασίες για να ανεβάσουμε το επίπεδο της διπλωματικής μας εκπροσώπησης με το Ισραήλ στο επίπεδο των πρεσβευτών”

Ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου δήλωσε ότι οι διμερείς πολιτικές και περιφερειακές διαβουλεύσεις μεταξύ του Ισραήλ και Τουρκιας είναι σημαντικές και είπε:

«Έχουμε ξεκινήσει προσπάθειες για να ανεβάσουμε το επίπεδο της διπλωματικής μας εκπροσώπησης στο επίπεδο του πρεσβευτή».

 

Sabah: “ Οκτάι: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην ενίσχυση της ΤΔΒΚ με όλους τους θεσμούς και τις οργανώσεις της”

Ο αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι δήλωσε ότι αποδίδουν μεγάλη σημασία στη σταθερότητα της ΤΔΒΚ και την ενίσχυσή της με όλους τους θεσμούς και τις οργανώσεις της και είπε ότι υποστηρίζουν πλήρως τους Τουρκοκύπριους να εδραιώσουν την κυριαρχία τους στα εδάφη τους, όπου αποτελούν το κύριο στοιχείο από το 1571.

 

Habertürk: “To Bayraktar Akıncı κατέρριψε το ρεκόρ υψομέτρου για τρίτη φορά”

Το επιθετικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα AKINCI της Baykar κατέρριψε το ρεκόρ υψομέτρου για τρίτη φορά.

 

Star: “Μεγάλη ζήτηση από την Ευρώπη στην Τουρκία”

Ο πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υποδηματοποιών, Αχμέτ Αϊντάν δήλωσε ότι τα τουρκικά παπούτσια είναι περιζήτητα από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω της ποιότητάς τους και «υπάρχει σοβαρή ζήτηση αυτή τη στιγμή, ειδικά από την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και το Βέλγιο».