Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός τύπος

Star: “Κοινή δήλωση Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας”

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τετ α τετ συνάντηση με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο οποίος βρίσκεται στην Τουρκία. Στην κοινή δήλωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση, τονίστηκε έντονα η κοινή αποφασιστικότητα για έναρξη μιας νέας εποχής συνεργασίας στις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών, οικονομικών, στρατιωτικών, ασφάλειας και πολιτιστικών σχέσεων.

 

Hürriyet: “Αλτούν: Πρέπει να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες της Τουρκίας σχετικά με την τρομοκρατία”

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας Φαχρετίν Αλτούν δήλωσε:

«Το πράσινο φως για την είσοδο της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ σημαίνει ότι δεσμευόμαστε να προστατεύσουμε τον σουηδικό λαό σε περίπτωση επίθεσης. Εάν πρόκειται να αναλάβουμε μια τέτοια ευθύνη για τη Σουηδία, πρέπει να είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι δεν θα πραγματοποιηθούν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον Τούρκων πολιτών με τα χρήματα που συγκεντρώνονται στη Σουηδία και ότι τα σουηδικά όπλα δεν θα βγουν από καταφύγια τρομοκρατών στη Συρία ή το Ιράκ”.

 

Yeni şafak: “Κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής Τουρκίας-Ρωσίας: Επιτεύχθηκε το πρώτο συγκεκριμένο αποτέλεσμα”

Οι τουρκικές και ρωσικές στρατιωτικές αντιπροσωπείες συναντήθηκαν στη Μόσχα στο πλαίσιο της «διπλωματίας του κόκκινου τηλεφώνου» που διεξάγεται για την έξοδο πλοίων με σιτηρά από την Ουκρανία. Η συνάντηση έδωσε το πρώτο της συγκεκριμένο αποτέλεσμα, το τουρκικό πλοίο ξηρού φορτίου αποχώρησε από την Ουκρανία.

 

Vatan: “Τέθηκε σε ισχύ η πρώτη Υποβρύχια Δοκιμαστική Υποδομή της Τουρκίας (DATA)”

Ως πλατφόρμα δοκιμών, η DATA μπορεί να δοκιμάσει και να προσομοιώσει υποβρύχια πυρομαχικά χωρίς την ανάγκη για υποβρύχιο. Ο Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μουσταφά Βαράνκ δήλωσε: “Η DATA θα επιταχύνει τη διαδικασία ανάπτυξης σημαντικών πυρομαχικών”.

 

Sabah: “Η Τουρκία κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη σε γεωργική παραγωγή»

Ο αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας και Δασών, Εμπουμπεκίρ Γκιζλίγκετζέρ δήλωσε στην 8η Τουρκο-Αραβική Έκθεση Τροφίμων και Τεχνολογιών Τροφίμων που πραγματοποιήθηκε στην Ιστάνμπουλ ότι «η Τουρκία κατατάσσεται πρώτη στην Ευρώπη και στις 10 πρώτες στον κόσμο σε γεωργική παραγωγή».