Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός τύπος

Sabah: “Τηλεφωνική συνομιλία Ερντογάν με Τζόνσον και Κάγια Κάλας” 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε χθες τηλεφωνικώς με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και την πρωθυπουργό της Εσθονίας Κάγια Κάλλας. Σε δήλωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας τονίστηκε ότι ο Ερντογάν συζήτησε με τους ηγέτες τα περιφερειακά ζητήματα καθώς και την κρίση των σιτηρών στην Ουκρανία.

Star: “Η κρίση θα λυθεί στην Τουρκία”

Τετραμερής σύνοδος κορυφής σιτηρών θα πραγματοποιηθεί στην Ιστάνμπουλ για την επίλυση του παγκόσμιου προβλήματος των σιτηρών. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις προεδρικές πηγές, στη σύνοδο θα παραστούν και οι αντιπροσωπείες της Ουκρανίας και της Ρωσίας και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών. Ανακοινώθηκε ότι αντιπροσωπεία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα μεταβεί στη Ρωσία αυτή την εβδομάδα για την επίλυση του προβλήματος των σιτηρών.

Haber Türk: “Έρευνα από Τούρκους επιστήμονες που μπορεί να είναι θεραπεία για τον αιμορραγικό πυρετό Κριμαίας – Κονγκό”

Οι Τούρκοι επιστήμονες πραγματοποιούν σημαντική μελέτη για την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία του αιμορραγικού πυρετού Κριμαίας-Κονγκό. Οι ερευνητές στοχεύουν να αναπτύξουν ένα τοπικό τεστ PCR για την έγκαιρη ανίχνευση του αιμορραγικού πυρετού Κριμαίας-Κονγκό και να χρησιμοποιηθεί ευρέως στην Τουρκία.

Vatan: “Μεγάλη αύξηση του αριθμού των τουριστών στην Ιστάνμπουλ”

Ο κυβερνήτης της Ιστάνμπουλ Αλί Γκιερλίκαγια ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των τουριστών που ήρθαν στην Ιστάνμπουλ τον Μάιο αυξήθηκε κατά 264,6% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους και έφτασε το 1 εκατομμύριο 402 χιλιάδες 366. Οι περισσότεροι επισκέπτες ήρθαν στην πόλη από τη Γερμανία, το Ιράν, τη Ρωσική Ομοσπονδία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αγγλία.

Hürriyet: “Πιστοποιητικό ανώτατου επιπέδου στις Τουρκικές Αερογραμμές”

Οι Τουρκικές Αερογραμμές έλαβαν το «Πιστοποιητικό Υψηλού Επιπέδου» στο πρόγραμμα Εκτίμησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, IEnvA (Environmental Assessment) της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA).