Κύπρος: Ο Ερσίν Τατάρ έφαγε «πόρτα» από τον πρίγκιπα Εδουάρδο

Οι αντιδράσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ για την άρνηση του Κόμη του Wessex, πρίγκιπα Εδουάρδου και της συζύγου του να συναντηθούν μαζί του, έπεσαν στο κενό. Σήμερα το ζεύγος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

‘Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Κυπριακής Προεδρίας, καλωσορίζοντας τον Κόμη και την Κόμισσα, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες συνεχώς ενισχύονται και αναπτύσσονται, σημειώνοντας ότι η σημερινή τους συνάντηση θα δώσει την ευκαιρία για ανασκόπηση των διμερών σχέσεων Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου.

Πρόσθεσε ότι η διμερής σχέση βασίζεται σε ισχυρούς δεσμούς, υπογραμμίζοντας ότι εκατοντάδες χιλιάδες Κύπριοι διαβιούν μόνιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ χιλιάδες Βρετανοί μετά τη συνταξιοδότηση τους επιλέγουν να κατοικήσουν στην Κύπρο, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Κύπρος αποτελεί κύριο τουριστικό προορισμό των Βρετανών.

Είπε επίσης ότι υπάρχει η βούληση για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών σε όλους τους τομείς.

Χθες ο Κόμης και η Κόμισα παρέστησαν στη δεξίωση του Ύπατου Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου με την ευκαιρία των γενεθλίων της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και των 70χρονων της βασιλείας της. Παρόντες ήταν και ο πρόεδρος Αναστασιάδης με τη σύζυγό του.

Το ψευδοκράτος προαναγγέλλει αντιδράσεις

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην Κύπρο, ο Κόμης και ο Κόμισσα του Wessex θα συναντήσουν επίσης Βρετανούς ειρηνευτές που υπηρετούν στην UNFICYP (Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ), καθώς και μέλη των βρετανικών δυνάμεων που υπηρετούν στις Βρετανικές Βάσεις.

Σε ανακοίνωση του ψευδοκράτους αναφέρεται ακόμα ότι η τουρκοκυπριακή ηγεσία «θα αντιδράσει σε τέτοιου είδους απαράδεκτες συμπεριφορές αφού θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μόνο με τον Νίκο Αναστασιάδη χωρίς να αναγνωρίζεται η άλλη ίση κοινότητα στο νησί» σημειώνοντας ότι το πριγκιπικό ζεύγος θα έχει συναντήσεις με κάποιους Τουρκοκύπριους αλλά όχι με την «εκλεγμένη αρχή». Αμφισβητείται τέλος η ειλικρίνεια της Βρετανίας στην λύση του Κυπριακού.