Φράχτη 1.300 χιλιομέτρων στα σύνορα με τη Ρωσία υψώνει η Φινλανδία για την αποτροπή εισβολής μεταναστών

Φράχτη υψώνει η Φινλανδία κατά μήκος των συνόρων της με τη Ρωσία, ύστερα από την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα η Φινλανδία προχωρά στη δημιουργία νόμου που προβλέπει την κατασκευή φράχτη βαριάς κατασκευής με συρματόπλεγμα κατά μήκος των ανατολικών συνόρων της χώρας με τη Ρωσία.

Ειδικότερα, ο φράχτης (εφόσον περάσει το νομοσχέδιο) αναμένεται να έχει μήκος 1.300 χιλιόμετρα και, σύμφωνα με τη φινλανδική κυβέρνηση, σκοπός είναι η αποτροπή πιθανής κίνησης της Ρωσίας να απειλήσει τη Φινλανδία και τα σύνορά της με πιθανή εισβολή λαθρομεταναστών.

«Σκοπός του νομοσχεδίου αυτού είναι να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή ετοιμότητα των φινλανδικών δυνάμεων στην ανταπόκριση πιθανών υβριδικών απειλών», δηλώνουν στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών της Φινλανδίας.

O πόλεμος στην Ουκρανία έκανε αναγκαία την ενίσχυση των συνόρων της Φινλανδίας με τη Ρωσία, καθώς προς το παρόν υπάρχει μόνον ένας ελαφράς κατασκευής φράχτης, που περισσότερο λειτουργεί αποτρεπτικά στη διέλευση άγριων ζώων από τη μια περιοχή στην άλλη.

Όπως αναφέρει η ενημερωτική ιστοσελίδα alarabiya.net, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση σε σύντομο χρονικό διάστημα.