Δένδιας: Η σύντομη συνομιλία του με τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών

Με τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας να έχουν οξυνθεί επικίνδυνα, μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν κι άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων κατά της χώρας μας, ενδιαφέρον είχε η σύντομη συνάντηση που είχε ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, Φαρούκ Καϊμακτσί με τον Νίκο Δένδια.

Ο κ. Καϊμακτσί εκπροσώπησε τη χώρα του στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών για τη συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο Hyatt Regency. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της ενός λεπτού χειραψίας τους, ο Καϊμακτσί ρώτησε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών «πώς είναι», με τον κ. Δένδια να ρωτά με τι σειρά του «τι κάνει ο Τσαβούσογλου».

«Είναι απασχολημένος» απάντησε ο Τούρκους υφυπουργός, με τον Δένδια να του λέει, χαμογελαστός, πως «είναι πάντα απασχολημένος».

Ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο κ. Δένδιας εξέφρασε στον Καϊμακτσί την επιθυμία της Ελλάδας να πέσουν οι τόνοι, που έχει ανεβάσει επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα η Τουρκία.

Παράλληλα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Συνόδου, ο Καϊμακτσί δεν φαίνεται να προκάλεσε. Όπως είπε, η Ε.Ε. δίνει βαρύτητα στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, έτσι θα έπρεπε να δίνει και στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.