Έβρος: Ειδική εκπαίδευση και ασκήσεις ετοιμότητας για τους συνοριοφύλακες

Οι Τούρκοι συνεχίζουν τις ακραίες προκλήσεις, κι έτσι τον τελευταίο καιρό μεγάλη είναι η κινητοποίηση, που υπάρχει στον ΈβροΠρόκειται για μια τεράστια πύλη εισόδου στη χώρα μας και στην περιοχή έχει σημάνει συναγερμός. Ο  Έβρος λοιπόν, έχει θωρακιστεί από 1600 συνοριοφύλακες ράμπο, που έχουν μάλιστα και συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Ο καθένας δηλαδή ξέρει την θέση που θα λάβει τον ρόλο, τον τομέα ευθύνης του, τον οπλισμό, τον εξοπλισμό, αλλά ακόμα και το όχημα, που θα χρησιμοποιήσει.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, λαμβάνουν μάλιστα, ειδική εκπαίδευση από στελέχη της ΕΚΑΜ που μεταξύ των άλλων περιλαμβάνουν προσομοιώσεις επιθέσεων, αμυντικές τακτικές, χρήση όπλων, παγιδεύσεις και ακινητοποιήσεις.

Την επόμενη εβδομάδα θα δουλέψουν πάνω σε σενάρια αποτροπής μαζικών εισχωρήσεων παράτυπων μεταναστών σε παραποτάμιες περιοχές του Εβρου, εκεί που δεν υπάρχει φράχτης.

Παράλληλα, επικαιροποιήθηκαν και τα σχέδια αντίδρασης σε έκτακτα περιστατικά κρίσης, όπως το Μάρτιο του 2020.

Σημειώνεται ακόμη πως, θα προκηρυχθεί διαγωνισμός επέκτασης του φράχτη με άλλα 80 χιλιόμετρα που τοποθετούνται χρονικά ως τις αρχές του 2024. Την ίδια ώρα πάντως, βρίσκεται σε λειτουργία και το αυτοματοποιημένο σύστημα καμερών στον Έβρο.