Στο Μαυροβούνιο την Τρίτη ο Νίκος Δένδιας

Συναντήσεις με ανώτατους αξιωματούχους του Μαυροβουνίου αναμένεται να έχει αύριο, Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά την επίσκεψή του στην Ποντγκόριτσα.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Μαυροβούνιο πρωθυπουργό Ντρίταν Αμπάζοβιτς, τον ομόλογό του Ράνκο Κριβοκάπιτς και την πρόεδρο της Βουλής Ντανιέλα Ντούροβιτς.

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση με τη Μαυροβούνιο ομόλογό του, θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες, ενώ κοινές δηλώσεις στον Τύπο θα γίνουν περί ώρα 12:30 (ώρα Ελλάδος). Οι συζητήσεις ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας.

Οι συζητήσεις αναμένεται, μεταξύ άλλων, να εστιάσουν σε θέματα ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας, στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP), στην ασφάλεια και σταθερότητα της περιοχής, καθώς και στις ευρύτερες περιφερειακές εξελίξεις συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ουκρανία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ