Ο Δένδιας μετείχε στο Συμβούλιο Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ιορδανίας στη Νεκρά Θάλασσα

Στο Συμβούλιο Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ιορδανίας που έγινε στη Νεκρά Θάλασσα μετείχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Είναι η πρώτη φορά που το Συμβούλιο διεξάγεται εκτός Βρυξελλών, κάτι που στήριξε και η Ελλάδα.

Ο κ. Δένδιας μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε ότι «η Ιορδανία είναι μια πολύ σημαντική χώρα. Μια χώρα η οποία συμμετέχει μαζί με την Κύπρο και την Ελλάδα σε τριμερές σχήμα. Μια από τις επτά χώρες, μαζί με την Ελλάδα, που είναι ιδρύτριες του East Mediterranean Gas Forum. Η σταθερότητα της Ιορδανίας είναι, λοιπόν, για την Ελλάδα ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο».

Παράλληλα, ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον βασιλιά Αμπντουλάχ «και να τον διαβεβαιώσω για τη στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης, της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, στο μέλλον της Ιορδανίας και στον σημαντικό ρόλο που παίζει στην περιοχή».

Αναλυτικά ο Νίκος Δένδιας δήλωσε:

Είχα την ευκαιρία να παρευρεθώ σήμερα εδώ, στη Νεκρά Θάλασσα, στο Συμβούλιο Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια σε δημοσιογράφους μετά το πέρας της συμμετοχής του στο Συμβούλιο Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ιορδανίας (Νεκρά Θάλασσα, 02.06.2022)Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ιορδανίας. Το πρώτο Συμβούλιο που γίνεται εκτός «Βρυξελλών», μια ιδέα που υποστήριξε και η Ελλάδα.

Η Ιορδανία είναι μια πολύ σημαντική χώρα. Μια χώρα η οποία συμμετέχει μαζί με την Κύπρο και την Ελλάδα σε τριμερές σχήμα. Μια από τις επτά χώρες, μαζί με την Ελλάδα, που είναι ιδρύτριες του East Mediterranean Gas Forum. Η σταθερότητα της Ιορδανίας είναι, λοιπόν, για την Ελλάδα ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο.

Και πέρα από το Συμβούλιο Σύνδεσης, είχα και την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον Βασιλιά Abdullah Β’, μαζί με τους άλλους συναδέλφους Υπουργούς που βρέθηκαν εδώ, και να τον διαβεβαιώσω για τη στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης, της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, στο μέλλον της Ιορδανίας και στον σημαντικό ρόλο που παίζει στην περιοχή.