Νέο επεισόδιο Τουρκίας – Συρίας: Νεκροί 5 Τούρκοι στρατιώτες στην Ιντλίμπ

Για επίθεση σε τουρκικό σημείο παρατήρησης στο Ιντλίμπ της Συρίας κατηγόρησε σήμερα τον συριακό κυβερνητικό στρατό, η Άγκυρα, σύμφωνα με αναφορές Τούρκων αξιωματούχων που επικαλείται το Reuters.
Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους, από την επίθεση στην περιοχή Ταφτανάζ στη βοριοδυτική επαρχία του Ιντλίμπ σκοτώθηκαν πέντε Τούρκοι στρατιωτικοί, αναφέρει το Reuters.
Οι Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι τουρκικές δυνάμεις αντεπιτίθενται σε αντίποινα για την επίθεση.
«Η Τουρκία ανταπάντησε στην επίθεση, καταστρέφοντας όλους τους στόχους του εχθρού και παίρνοντας εκδίκηση για τον θάνατο των στρατιωτών μας.
Ο εγκληματίας πολέμου, ο οποίος διέταξε τη σημερινή απεχθή επίθεση, είχε ως στόχο όλο τη διεθνή κοινότητα, όχι μόνο την Τουρκία» δήλωσε στο στενός συνεργάτης του Erdogan, o οποίος συνέχισε λέγοντας «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες ακούραστα υπηρετούν την ειρήνη και τη σταθερότητα, θα συνεχίσουν να συγκρούονται με όποιον τολμά να στοχεύει τη σημαία μας, να καταπιέζει τους φίλους μας».
Την περασμένη Πέμπτη, μαχητικά αεροσκάφη των δυνάμεων του προέδρου της Συρίας, Bashar al Assad, βομβάρδισαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της ίδιας πόλης, λίγες μόνο ώρες μετά την δημιουργία πρόχειρης στρατιωτικής βάσης από τον τουρκικό στρατό.
To Σάββατο, η Τουρκία έστειλε εκατοντάδες στρατιωτικά οχήματα στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, αφού οι καθεστωτικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους μια πόλη στρατηγικής σημασίας κοντά στην επαρχιακή πρωτεύουσα.