Η Τουρκία στοχοποιεί τον Χαρδαλιά -Η έκτακτη συνάντηση Μητσοτάκη – Παναγιωτόπουλου

Ψάχνουν να βρουν στο υπουργείο Άμυνας τι ήταν αυτό που προκάλεσε τον παροξυσμό της Τουρκίας με το μπαράζ υπερπτήσεων, όπως αναφέρει η στήλη big mouth του powergame.gr, και μεταφέρει μια πληροφορία από την τουρκική πρεσβεία, σύμφωνα με την οποία η προκλητική στάση της Άγκυρας ήταν αντίδραση στις δηλώσεις του υφυπουργού Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά στο «Πρώτο Θέμα».

Όπως διαβάζουμε, ενόχλησε την γείτονα η αναφορά του υφυπουργού πως «επιθυμούμε την ειρήνη και τη συνεννόηση, αλλά απέναντι σε πρακτικές «τρομοκράτη» της ευρύτερης περιοχής θα προβάλουμε την αποτρεπτική μας ετοιμότητα, το υψηλό ηθικό και αίσθημα καθήκοντος των στελεχών μας των Ενόπλων Δυνάμεων». «Δηλαδή θέλουν να μας πουν ότι σήκωσαν τα μαχητικά τους, στοχοποιώντας τον Χαρδαλιά;», διερωτάται το big mouth.

Όπως μάλιστα σημειώνει η στήλη σε συνέχεια του παροξυσμού της Τουρκίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Διαβάστε αναλυτικά τι γράφει το big mouth

Μια πληροφορία ήρθε από την τουρκική πρεσβεία, μετά το διάβημα του γενικού γραμματέα του ΥΠΕΞ Θεμιστοκλή Δεμίρη, ότι ήταν αντίδραση στις δηλώσεις του υφυπουργού Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά στο «Πρώτο Θέμα». Σύμφωνα με την πρεσβεία, ενόχλησε η αναφορά του υφυπουργού πως «επιθυμούμε την ειρήνη και τη συνεννόηση, αλλά απέναντι σε πρακτικές «τρομοκράτη» της ευρύτερης περιοχής θα προβάλουμε την αποτρεπτική μας ετοιμότητα, το υψηλό ηθικό και αίσθημα καθήκοντος των στελεχών μας των Ενόπλων Δυνάμεων». Δηλαδή θέλουν να μας πουν ότι σήκωσαν τα μαχητικά τους, στοχοποιώντας τον Χαρδαλιά; Αστεία πράγματα, αν υπολογίσει κανείς τα όσα εκστομίζουν από την άλλη πλευρά, μαζί με τις καθημερινές παραβιάσεις στον εναέριο χώρο μας, που έχουν γίνει ρουτίνα. Ήταν συνεπώς αναπόφευκτο, μετά τα χτεσινά μέτρα, σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός να συναντηθεί με τον Παναγιωτόπουλο για τα περαιτέρω, έστω και αν υπουργός θα χρειαστεί να μεταθέσει για αργότερα την επίσκεψή του στην Χαλκίδα για τη δοξολογία του προστάτη του Πεζικού, του Αγίου Γεωργίου.