Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός Τύπος

Star: “Μήνυμα υποστήριξης από τον Ερντογάν στην Παλαιστίνη: Είμαστε στο πλευρό σας”

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς. Ο κ. Ερντογάν στον Αμπάς εξέφρασε τα συλλυπητήρια του και ευχήθηκε καλή ανάρρωση στους τραυματίες στην Ιερουσαλήμ και γενικότερα στην Παλαιστίνη λόγω των ισραηλινών επιθέσεων στον ιερό μήνα του Ραμαζανιού. Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι στην τηλεφωνική συνομιλία καταδίκασε έντονα τις παρεμβάσεις του Ισραήλ στο Τέμενος Αλ Ακσά και εξέφρασε ότι θα σταθεί απέναντι στις προκλήσεις και τις απειλές που έχουν ως στόχο το καθεστώς και τη πνευματικότητα του Τεμένους Αλ Ακσά και είπε:

“Η Τουρκία βρίσκεται πάντα δίπλα στην Παλαιστίνη. Οι εμπειρίες υπενθυμίζουν την ανάγκη των εργασιών με ενότητα και συμφιλίωση για όλες τις ομάδες στην Παλαιστίνη. Στον κ. Αμπάς εξέφρασα την ευγνωμοσύνη μου για το ηγετικό ρόλο που θα έχει στο πλαίσιο της κοινής λογικής και της νηφαλιότητας”.

 

Sabah: “Η διαδικασία της Ιστάνμπουλ πρέπει να υποστηριχτεί από όλους”

Ο πρόεδρος Ερντογάν σχετικά με την τηλεφωνική συνομιλία με τον Γκουτέρες σημείωσε τα εξής:

“Είχα τηλεφωνική συνομιλία με τον Γκουτέρες στην οποία συζητήσαμε τις περιφερειακές εξελίξεις στην Ιερουσαλήμ και τον πόλεμο Ουκρανίας- Ρωσίας. Ο Γκουτέρες θα πρέπει να υποστηρίξει τη διαδικασία της Ιστάνμπουλ στην Ουκρανία. Οι προσπάθειες των μερών να εξαλείψουν τις διαφορές απόψεων θα αποτελέσουν τον συμπληρωματικό χαρακτήρα της ειρηνευτικής προσπάθειας στην Τουρκία. Εκφράσαμε ότι ότι είναι απαράδεκτες οι ενέργειες και καταδικάζουμε έντονα εκείνα που συνέβησαν στο Τέμενος Αλ Ακσά έπειτα από παρέμβαση και τις προκλήσεις των ισραηλινών δυνάμεων επίσης συζητήσαμε με τον Γκουτέρες τα κοινά βήματα που μπορούν να υπάρξουν για την ειρήνη της περιοχής”.

 

Hürriyet: “Η Ρωσία σχετικά με τον Ερντογάν”

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, Ιγκόρ Κονασένκοφ ανέφερε ότι διασώθηκαν τα άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στο Τέμενος στην Μαριούπολη έπειτα από αίτημα του προέδρου Ερντογάν και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

 

Yeni Şafak: “Ενδιαφέρον Γαλλίας στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 της Τουρκίας”

Για να μην αποτύχει ο γαλλικός στρατός στη μελλοντική «σύγκρουση υψηλής πυκνότητας», στη Γερουσία της Γαλλίας εκφράστηκαν απόψεις για την παραγωγή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar TB2.

 

Vatan: “Ενδιαφέρον των τουριστών προς την Αντάλια”

Τον Απρίλιο, την περίοδο των διακοπών του Πάσχα το 2020, επισκέφτηκαν 905 τουρίστες την Αντάλια ενώ ο αριθμός αυτός έφτασε σε 300 χιλιάδες πριν από το τέλος του 2022. Ο Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας Τουρισμού του Δημοτικού Συμβουλίου της Αντάλια, Ρετζέπ Γιαβούζ σημείωσε ότι ο συνολικός αριθμός των τουριστών τον Απρίλιο του 2021 ήταν 178 χιλιάδες ενώ φέτος την περίοδο 1-15 Απριλίου ο αριθμός έχει διπλασιαστεί και αναμένεται στα τέλη του μήνα ο αριθμός να τετραπλασιαστεί με 600 χιλιάδες τουρίστες.