Σενάρια τρόμου από τη Βρετανία: Ο Πούτιν ίσως χτυπήσει βάσεις, αεροσκάφη και πλοία του ΝΑΤΟ

Μέχρι πού θα μπορούσε να φθάσει ο εντελώς απογοητευμένος Βλαντιμίρ Πούτιν παρακολουθώντας τις αποτυχίες των ρωσικών δυνάμεων αλλά και την αλληλεγγύη της Δύσης να βοηθήσει τον πολύπαθο λαό της Ουκρανίας;

Συνειδητοποιώντας ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν ήταν τελικά για τη Ρωσία ένας απλός περίπατος, όπως ανέμενε, το μυαλό του Ρώσου προέδρου σκέφτεται διάφορα…

 

Η βύθιση της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου «Μόσκβα» ήταν ένα σοβαρό πλήγμα για το Κρεμλίνο και, όπως προειδοποιεί ο πρώην αρχηγός Εθνικής Ασφαλείας της Βρετανίας, Λόρδος Ρίκετς, ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας θα μπορούσε να επιτεθεί σε μια βάση του ΝΑΤΟ προκειμένου να φρενάρει την παράδοση των δυτικών όπλων με τα οποία οι ουκρανικές δυνάμεις μπορούν να αντιστέκονται στους Ρώσους .

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Daily Mail», o πρώην σύμβουλος ασφαλείας της κυβέρνησης Λόρδος Ρίκετς προέβη χθες σε δηλώσεις στο BBC για τις πιθανότερες κινήσεις του Ρώσου προέδρου προκειμένου να σταματήσει τη μεταφορά όπλων στην Ουκρανία.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί ακόμη και να επιτεθεί σε νατοικά αεροσκάφη ή νηοπομπές που κατευθύνονται στην Ουκρανία », ανέφερε σε συνέντευξή του στο BBC, ο Λόρδος Ρίκετς. Ο ίδιος θεωρεί ότι ο Πούτιν γίνεται «απελπίζεται όλο και περισσότερο για να εμποδίσει τη μεταφορά όπλων προς την πολύπαθη χώρα που βομβαρδίζεται ανελέητα από τις 24 Φεβρουαρίου.

«Οι συγκρούσεις κινούνται προς «ένα οργισμένο αδιέξοδο, όπου η Ρωσία θα θέλει να έχει υπό τον έλεγχό της ένα μεγάλο μέρος της χώρας» και η Ουκρανία δεν πρόκειται να δώσει το «πράσινο» φως για διευθέτηση της κρίσης».

Ο Λόρδος Ρίκετς πρόσθεσε επίσης ότι οι εχθροπραξίες θα μπορούσαν να συνεχιστούν για «αρκετά χρόνια» ως ανταρτοπόλεμος σαν «ανοιχτή πληγή στην «καρδιά» της Ευρώπης».

«Υποθέτω ότι ο πρόεδρος Πούτιν θέλει όλοι να φοβόμαστε ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, κάτι που όχι μόνο θα κλιμάκωνε επικίνδυνα την κατάσταση αλλά και θα διασφάλιζε την απομόνωση της Ρωσίας σε όλο τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.