Βολές Ακάρ κατά Ελλάδας: Καταγγέλλει «επιθετική ρητορική»

Νέες βολές κατά της Ελλάδας από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, με έμμεσες αιχμές στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια εξαιτίας των πρόσφατων δηλώσεών του με τις οποίες ζήτησε από την Άγκυρα να μην επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί τη σύγκρουση στην Ουκρανία προκειμένου να δημιουργήσει τετελεσμένα σε Αιγαίο Πέλαγος και Ανατολική Μεσόγειο.

Με σημερινές του δηλώσεις ο Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα, και ειδικά κάποιους πολιτικούς της, για «επιθετική ρητορική» που «κλιμακώνει την ένταση» ανάμεσα στις δύο χώρες, παρουσιάζοντας για μία ακόμη φορά τα γεγονότα σύμφωνα με τη τουρκική λογική και μεθοδεύσεις.

«Αν και είμαστε πάντα υπέρ των καλοπροαίρετων συνομιλιών, του διαλόγου, των ειρηνικών τρόπων και μεθόδων, η γειτονική μας Ελλάδα και ιδιαίτερα ορισμένοι πολιτικοί, συνεχίζουν την αντιτουρκική ρητορική τους διαστρεβλώνοντας σκόπιμα συγκεκριμένα γεγονότα και στη συνέχεια με επιθετική ρητορική κλιμακώνουν την ένταση. Προσπαθούν ακόμη και να χρησιμοποιήσουν τα γεγονότα στην Ουκρανία ως στοιχείο επίθεσης κατά της Τουρκίας. Όλοι βλέπουν ότι αυτή η κατάσταση δεν είναι καλή, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, και ότι αυτό που γίνεται -παρά τις καλοπροαίρετες εκκλήσεις μας στο πλαίσιο της συμμαχίας του ΝΑΤΟ- είναι εξαιρετικά λανθασμένες» δήλωσε.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, τάχθηκε για μία ακόμη φορά υπέρ των «συνομιλιών» με την Ελλάδα, ζητώντας από την χώρα μας να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με την ατζέντα -προφανώς- που επιθυμεί η τουρκική πλευρά, προσκαλώντας ελληνική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα για συνομιλίες και τονίζοντας πως η Τουρκία συνεχίζει να ασκεί «με επιτυχία» την παράνομη και προκλητική της δραστηριότητα στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο.

«Συνεχίζουμε να διατηρούμε επίμονα και με πείσμα τη στάση αρχών μας. Με κάθε ευκαιρία καλούμε την Ελλάδα, που αποφεύγει τον διάλογο και τις συναντήσεις, σε διάλογο, στο τραπέζι. Περιμένουμε την αντιπροσωπεία του ελληνικού υπουργείου Άμυνας στην Άγκυρα για την 4η συνάντηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης» δήλωσε, επαναλαμβάνοντας με νόημα πως : «οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν με επιτυχία να ασκούν τις δραστηριότητές τους στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο» δήλωσε.