Ουκρανία: Οι Έλληνες είναι έτοιμοι να πολεμήσουν μαζί μας, λέει Ουκρανός από τη Μαριούπολη

Το σκληρό Τάγμα Αζόφ που «αγκαλιάστηκε» από τις ουκρανικές αρχές εκπαίδευε εδώ και μέρες πολίτες σε περίπτωση εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανάμεσα τους και αρκετοί Έλληνες ομογενείς που ζουν στη Μαριούπολη.

Μάλιστα έγινε γνωστό πριν από λίγες ώρες ότι στη περιοχή της Μαριούπολης όπου ζουν 90.000 Έλληνες, σημειώνονται συνεχώς εκρήξεις, όπως και στο Κίεβο αλλά και στην Οδησσό.

«Είναι μια απαίσια μέρα αλλά το περιμέναμε» λέει στο protothema.gr ο Ρουσλαν Λαπσινοβ, αξιωματικός του Τάγματος Αζόφ.

Και συνεχίζει: «Οι βάσεις μας δέχονται επιθέσεις με πυραύλους. Εικάζω οτι θέλουν να μας πιάσουν ζωντανούς. Όμως έχουμε ισχυρό κίνητρο και ακμαίο ηθικό. Είμαστε έτοιμοι για μάχη».

 

Στο ερώτημα αν ανάμεσα στους εθελοντές στρατιώτεςβρίσκονται και συμπατριώτες μας, ο Ρουσλόν απαντάει «Ναι» σημειώνοντας πως οι Έλληνες που έχουν θέσει τους εαυτούς τους στην υπεράσπιση των ουκρανικών συνόρων είναι αρκετοί. «Και είναι έτοιμοι να πολεμήσουν στο πλευρό μας» συμπληρώνει.

Οπως λέει, τέλος: «Η Ρωσία σήμερα είναι μια μεγάλη φυλακή για όλα τα έθνη. Είναι ένας μεγάλος κίνδυνος. Αλλά δεν πρέπει να φοβόμαστε. Το σκληρό καθεστώς του Πούτιν είναι ενας κολοσσός με πόδια από πηλό. Όλη η Ευρώπη πρέπει να ενώσει τις προσπάθειές της για ελευθερία και ειρήνη. Η Ουκρανία θα είναι ευγνώμων για την υποστήριξή σας. Η AZOV είναι μια πολυεθνική μονάδα, Ουκρανοί και Έλληνες ώμο με ώμο θα υπερασπίζονται την πατρίδα μας μέχρι θανάτου».