Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός Τύπος

Vatan: “Ερντογάν: Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση της Ρωσίας”

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η αναγνώριση από τη Ρωσία των περιοχών Ντόνετσκ και Λουχάνσκ αποτελεί σαφή παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας. Κάνοντας την πρώτη του εκτίμηση για το θέμα κατά την επίσκεψή του στην Αφρική, ο Ερντογάν είπε: «Θεωρούμε απαράδεκτη αυτή την απόφαση της Ρωσίας».

 

Haber Türk: “Ο Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ζελένσκι”

Ο Πρόεδρος Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Κατά τη τηλεφωνική συνομιλία Ερντογάν – Ζελένσκι συζητήθηκε η απόφαση αναγνώρισης της Ρωσίας στο Ντονμπάς. Ο Ερντογάν τόνισε ότι είναι ενάντια σε οποιαδήποτε απόφαση που στοχεύει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

 

Hürriyet: “ Εγκαινιάστηκε το Στάδιο της Σενεγάλης που κατασκεύασε η τουρκική εταιρεία”

Το στάδιο της Σενεγάλης, που κατασκευάστηκε από τουρκική εταιρεία στη Σενεγάλη, χωρητικότητας 50 χιλιάδων ατόμων, τέθηκε σε λειτουργία με τελετή στην οποία παρευρέθηκε ο Πρόεδρος Ερντογάν. Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο ευχαρίστησε στα τουρκικά τους υπεύθυνους της εταιρείας που κατασκεύασαν το γήπεδο.

 

Star: “Καζακστάν: Η Τουρκία ήταν πάντα μαζί μας”

Ο Γενικός Πρόξενος του Καζακστάν στην Ιστάνμπουλ, Αλίμ Μπάγιελ, είπε: «Οι διμερείς μας σχέσεις με την Τουρκία είναι πολύ ισχυρές από το 1991. Η Τουρκία ήταν πάντα μαζί μας. Πιστεύουμε ότι θα συνεχίσει να είναι πάντα δίπλα μας από εδώ και πέρα. Τα τελευταία χρόνια ειδικότερα η συνεργασία μας σε πολλούς τομείς όπως οι μεταφορές, ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, η οικονομία και η ασφάλεια έχει αποκτήσει πολύ μεγαλύτερη δυναμική.

 

Yeni Şafak: “ Έρχεται η νέα στρατιωτική παραλλαγή του Hürkuş”

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες πιστοποίησης στη νέα στρατιωτική παραλλαγή του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Hürkuş. Πραγματοποιήθηκαν πτήσεις 540 ωρών.