Η συνάντηση Ντάινμον – Μητσοτάκη και τα σχέδια της JP Morgan στη χώρα

Με την άφιξη του Τζέιμι Ντάιμον , του επικεφαλής της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας, J.P. Morgan, στην Αθήνα και με τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη η κυβέρνηση θέλει να σηματοδοτήσει την επιστροφή της ατζέντας σε αυτό που ήταν εξαρχής μία από τις βασικές της προτεραιότητες: η προσέλκυση ξένων επενδύσεων και κεφαλαίων στη χώρα.

Η πρώτη συνάντηση των κ. Μητσοτάκη και Ντάιμον είχε γίνει τον Σεπτέμβριο του 2019 στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Την πρώτη ημέρα της παραμονής του εκεί, στις 23 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε κατ’ ιδίαν με τον επικεφαλής της κορυφαίας αμερικανικής τράπεζας, ο οποίος άκουσε τον κ. Μητσοτάκη να αναπτύσσει το μεταρρυθμιστικό και αναπτυξιακό του σχέδιο, αλλά και το σχέδιο μείωσης των «κόκκινων» δανείων, ενώ συζήτησαν πώς θα συμβάλει η J.P. Morgan στην υλοποίηση μεγάλων ξένων επενδύσεων στη χώρα μας.

Ο Αμερικανός -με ελληνικές ρίζες κ. Ντάιμον είπε τότε στον πρωθυπουργό ότι είναι αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.