Τα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων, σήμερα Τρίτη 25 Ιανουαρίου

Habertürk : “Βαράνκ: Η Τουρκία το 2021 ξεχώρισε θετικά στις αιτήσεις και καταχωρίσεις βιομηχανικής ιδιοκτησίας»

Ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μουσταφά Βαράνκ σημείωσε, «το 2021 παρά την πανδημία του Covid-19 που συνεχίζονταν με τις αυξήσεις που καταγράψαμε στις εγχώριες αιτήσεις και καταχωρίσεις καταφέραμε να ξεχωρίσουμε θετικά από πολλές χώρες. Με τις 352 καταχωρήσεις γεωγραφικού σήματος που έγιναν πέρυσι ο αριθμός των καταχωρημένων σημάτων ανήλθε συνολικά στους 990. Ήδη έχουμε 7 καταχωρημένα γεωγραφικά σήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Hürriyet: “Υπογράφηκε η πρώτη συμφωνία εξαγωγής του TİHA AKINCI τηςBayraktar»

Ο Πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας της Προεδρίας Ισμαήλ Ντεμίρ ανακοίνωσε πως υπογράφηκε η πρώτη συμφωνία εξαγωγής του Μη Επανδρωμένου Επιθετικού Αεροχήματος Akıncı της εταιρίας Bayraktar.

Yeni Şafak: “Τούρκισσα γιατρός διορίστηκε σε έδρα που έχει προϋπολογισμό 1 εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικών Επιστημών της Αρκάνσας στις ΗΠΑ, στις 13 Ιανουαρίου διόρισε την Τούρκισσα γιατρό Οζλέμ Τολούναϊ Ουγούρ στην σημαντική Έδρα Ωτορινολαρυγγολογίας- Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου Kyser.

Sabah: “Το παραμυθένιο ταξίδι με το Ανατολικό Εξπρές στον παγκόσμιο τύπο”

Το γαλλικό ειδησιογραφικό πρακτορείο AFP έκανε την προβολή του τουριστικού Ανατολικού Εξπρές με τον τίτλο «Παραμυθένιο Ταξίδι». Η βρετανική εφημερίδα Independent την χαρακτήρισε ως «Ένα από τις 4 ομορφότερες σιδηροδρομικές γραμμές του κόσμου». Ενώ η ιστοσελίδα Euronews που επικαλούμενη το δημοσίευμα της AFP σημείωσε πως το τρένο «αναχωρεί από την πρωτεύουσα της Τουρκίας Άνκαρα και διασχίζει τις στέπες της Ανατολίας και τις πεδιάδες του Ευφράτη».

Vatan: “Έρχονται κατά κύματα στην Τουρκία

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτορείων της Τουρκίας (TÜRSAB) Φιρούζ Μπαγλίκαγια επισήμανε πως τα χιονοδρομικά κέντρα στην Τουρκία τα οποία ξεχωρίζουν με την ποιότητα χιονιού και την υποδομή της πίστας τους, προτιμούνται όλο και περισσότερα από τους ξένους τουρίστες τα τελευταία χρόνια και ανέφερε «οι πωλήσεις αυτή τη στιγμή κυμαίνονται διπλάσια με πενταπλάσια σε σύγκριση με το 2021».