Rafale -Το μήνυμα του πιλότου: «Ελλάδα, θα φανούμε αντάξια των προσδοκιών σας» (βίντεο, εικόνες)

«Ελλάδα, θα φανούμε αντάξια των προσδοκιών σας. Η 332 Μοίρα πετά στο μέλλον», είπε ο πιλότος ενός από τα Rafale στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων.

Νωρίτερα, ο υπεύθυνος του πύργου ελέγχου της αεροπορικής βάσης στην 114 Πτέρυγα Μάχης είπε προς τους πιλότους των Rafale: «”Γεράκι red”. Καλωσορίσατε στο σπίτι σας, καλές προσγειώσεις, πάντα με ασφάλεια».

Κατά την τροχοδρόμησή τους, πυροσβεστικά οχήματα της Πολεμικής Αεροπορίας τα υποδέχθηκαν στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα κάνοντας ρίψη νερού και σχηματίζοντας την καθιερωμένη υδάτινη αψίδα.
Μάλιστα, ο κυβερνήτης είχε βάλει στο κόκπιτ του Rafale την ελληνική σημαία.
Από σήμερα τα 6 Rafale εντάσσονται στην ΜΠΚ 332 μοίρα που έχουν χαρακτηριστικό κλήσης τη λέξη «γεράκι».

Πτήση πάνω από την Ακρόπολη

Τα 6 μαχητικά Rafale πριν φτάσουν στην Τανάγρα έκαναν τιμητική διέλευση πάνω από την Ακρόπολη, σηματοδοτώντας έτσι την ένταξή τους στην 332 Μοίρα «Γεράκι» της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα Rafale πέταξαν πάνω από την Αθήνα σε δύο σχηματισμούς. Τα πρώτα τρία συνοδεύονταν από ζεύγος Mirage 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας και στη συνέχεια ακολούθησαν τα άλλα τρία.

Τα γαλλικά μαχητικά απογειώθηκαν από την Ιστρ της Γαλλίας, κοντά στη Μασσαλία, και πέταξαν απευθείας προς την Ελλάδα, ενώ οι πιλότοι ήταν για περίπου 10 μήνες στη Γαλλία προκειμένου να εκπαιδευτούν στα γαλλικά μαχητικά.