Επιβεβαίωσε διαψεύδοντας ο Ν. Δένδιας

Ο Νίκος Δένδιας ανέλαβε να βάλει τάξη στα πράγματα και να αποκαταστήσει  στοιχειωδώς την κάκιστη εικόνα της κυβέρνησης σε ότι αφορά τους χειρισμούς  στα εθνικά θέματα. Ο υπουργός Εξωτερικών παραδέχθηκε  ότι δεν τα πήγαν καλά στον χειρισμό της κατάστασης με το Oruc Reis. Το σημαντικό όμως είναι ότι επιβεβαίωσε διαψεύδοντας τα όσα συζητήθηκαν για τα Ιμια.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε: «Καταρχήν δεν μπορεί να υπάρξει καμία κατανόηση με την τουρκική πλευρά και καμία προσυνεννόηση για τέτοια ζητήματα. Τώρα, από εκεί και πέρα, ευχές περί μη δημιουργίας εντάσεων με την τουρκική πλευρά διατυπώνονται πολλάκις και από πολλούς. Και υπό αυτή την έννοια είναι και χρήσιμες, δηλαδή εγώ χαίρομαι όταν ακούω την τουρκική πλευρά να λέει ότι «δεν θέλουμε ένταση με την Ελλάδα». Μέχρι εκεί. Όλα τα υπόλοιπα είναι, νομίζω, περίπου πολιτικολογούσα φλυαρία και νομίζω ότι έχουν γίνει οι δηλώσεις που έπρεπε να γίνουν από όλους τους αρμόδιους ώστε να μην έχουμε οποιαδήποτε…».

Αρα εκφράστηκε η ευχή από τους τούρκους αν μην πετάξουμε στεφάνι στα Ίμια στις 31 Ιανουαρίου και εμείς δεν απαντήσαμε;  Έτσι και αλλιώς  η κυβέρνηση δεν θα πέταγε στεφάνι, αλλά έχει ενδιαφέρον ότι οι Τούρκοι  το είπαν. Και ο όλος χειρισμός φαίνεται  τώρα σαν απαίτηση των τούρκων η οποία έγινε αποδεκτή. Η δήλωση Δένδια αυτό δείχνει. Ότι υπήρξε αναφορά από την τουρκική πλευρά στο θέμα των Ιμίων. Μένει να απαντηθεί και σε ποια ακριβώς συζήτηση υπήρξε αυτή η αναφορά. Σε επίπεδο διπλωματών, σε επίπεδο αξιωματικών ή στο επίπεδο υπουργών Αμυνας;

Παρ όλα αυτά μένει και κάτι καλό. Ότι η κυβέρνηση άρχισε να αντιλαμβάνεται πως δεν εξασφαλίζεται εθνική συνεννόηση με απόκρυψη της πραγματικότητας.