Συνάντηση Δένδια με τον ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας: Στο επίκεντρο η Άμυνα και οι επενδύσεις

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας θα πραγματοποιήσει αύριο Τρίτη 4 Ιανουαρίου στην Αθήνα ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας.

Η επίσκεψη αυτή, είναι η δεύτερη του υπουργού Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Πρίγκιπα Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ (Faisal Bin Farhan Al-Saud) στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, σε διάστημα λιγότερου του ενός χρόνου.

Είχε προηγηθεί η συμμετοχή του στο Φόρουμ Φιλίας τον Φεβρουάριο 2021 και έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, μαζί με τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, στην Σαουδική Αραβία τον περασμένο Απρίλιο και βεβαίως της επίσκεψης του πρωθυπουργού τον περασμένο Οκτώβριο.

Τι θα συζητηθεί

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν οι διμερείς σχέσεις στον τομέα της άμυνας, της οικονομίας και των επενδύσεων, καθώς και η συνεργασία στους διεθνείς οργανισμούς. Επίσης, αναμένεται να εξετασθούν εις βάθος οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή του Κόλπου.

Να σημειωθεί ότι θα υπάρξει κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο υπουργών στις 12:00 και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες και γεύμα εργασίας. Οι κοινές δηλώσεις στον τύπο αναμένεται να λάβουν χώρα στις 13:30.