Υψηλή προτεραιότητα της κυβέρνησης η ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού

Απαντώντας πρόσφατα, στη Βουλή, σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα «Κορβέτες: Ευέλικτες επιχειρησιακές λύσεις στις ελληνικές θάλασσες – Η αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας ως βάση κατασκευής αυτών».

«Οι ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση. Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται κάθε πρόσφορη πρόταση ή δυνατότητα, η οποία θα μπορούσε να συντελέσει στην έτι περαιτέρω αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού, με την πρόσκτηση νέων πλοίων σε συνδυασμό με την κατασκευή αυτών από την εγχώρια ναυπηγική βιομηχανία», πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Αναφορικά με την προμήθεια σκαφών ανορθόδοξου πολέμου, απαντώντας σε άλλη σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Βελόπουλος με θέμα «Προμήθεια επιπλέον Σκαφών Ανορθόδοξου Πολέμου αντιστοίχων των Mark V SOC», σημείωσε ότι «κατά τον παρόντα χρόνο είναι σε εξέλιξη προγράμματα εξοπλισμού των σκαφών με επιχειρησιακά συστήματα, με σκοπό την αύξηση της μαχητικής ικανότητάς τους, ενώ παράλληλα είναι σε εξέλιξη η διερεύνηση των υφισταμένων δυνατοτήτων για τη συμπλήρωση της οροφής δομής δυνάμεων με σκάφη ανορθόδοξου πολέμου».