Ο “λαγός” του Ερντογάν προκαλεί ξανά : «Αιτία πολέμου η στρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου»

«Αιτία πολέμου» με την Ελλάδα, θεωρεί τον εξοπλισμό των νησιών του Αιγαίου, ο Μεσούτ Χακί Τζασίν, σύμβουλος για θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στο CNN Turk, που τον φιλοξενεί τακτικά αναλύοντας και παρουσιάζοντας τις ακραίες θέσεις του, ο Τζασίν αναφέρθηκε στο πρόγραμμα εξοπλισμών των ελληνικών Ε.Δ. που φαίνεται πως δεν περνάει απαρατήρητο στην Τουρκία.

«Αγοράζουν όπλα από το Ισραήλ, την Αμερική, την Γαλλία, την Γερμανία. Αγοράζουν τορπίλες βαρέως τύπου, αλλά ιδιαίτερα αυτά που παίρνουν από το Ισραήλ είναι πολύ επικίνδυνα» σχολίασε ο σύμβουλος του Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας όχι μόνο τις πάγιες τουρκικές θέσεις για την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών, αλλά -προχωρώντας ένα προκλητικό βήμα παραπάνω- χαρακτηρίζει «αιτία πολέμου» με τη χώρα μας τον εξοπλισμό τους.

Δήλωσε με νόημα ο ίδιος: «Λένε πως δεν αναγνωρίζουν το καθεστώς της Λωζάννης και εξοπλίζουν τα νησιά. Τα νησιά είναι υπερεξοπλισμένα. Η Τουρκία το κοινοποίησε αυτό στα Ηνωμένα Έθνη και αυτό είναι αιτία πολέμου».

Η θέση της Ελλάδας, στο θέμα της αποστρατικοποίσης που επιχειρεί να θέσει η Τουρκία, αντικατοπτρίζεται στη δήλωση του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου: «Ό,τι απειλείται, δεν αποστρατικοποιείται».

Να σημειωθεί πως ο Μεσούτ Χακί Τζασίν, δεν είναι ένας γραφικός αναλυτής που εμφανίζεται σε περιθωριακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά σύμβουλος για θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής του Ταγίπ Ερντογάν και συνήθης θαμώνας των εκπομπών του δικτύου CNN Turk. Ενίοτε ο ίδιος, παίζει το ρόλο του «λαγού» του Ερτντογάν, βολιδοσκοπώντας με τις ακραίες θέσεις του αντιδράσεις, εντός και εκτός Τουρκίας.