Αμυντική Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας: Πώς σχολιάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ το «Όχι» Τσίπρα

Η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει την Αμυντική Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας και τα όσα δήλωσε χθες από το βήμα της βουλής ο Πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, προβάλλονται και σχολιάζονται έντονα στα σημερινά τουρκικά δημοσιεύματα.

«Πυρηνική απειλή της Αθήνας κατά της Τουρκίας. Μαθήματα από τον Τσίπρα προς την κυβέρνηση» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας Hurriyet, υποστηρίζοντας πως κατά τη χθεσινή ομιλία του ο Έλληνας πρωθυπουργός «παραδέχθηκε ότι η συμμαχία με το Παρίσι είναι εναντίον της Τουρκίας». Η εφημερίδα προβάλλει έντονα την άρνηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, να ταχθεί υπέρ της ελληνογαλλικής συμφωνίας και τα όσα υποστήριξε στη Βουλή, ζητώντας από την κυβέρνηση να εγκαταλείψει «τον αγώνα εξοπλισμών με την Τουρκία» και πως: «Ο Μητσοτάκης αγοράζει αεροπλάνα και φρεγάτες όπως αγοράζει γραβάτες».

hurriyet

«Ο Τσίπρας εξερράγη από την απόφαση της χώρας του κατά της Τουρκίας: “Όταν αναλάβουμε την εξουσία θα την καταργήσουμε”» σχολιάζει η εφημερίδα Αkit για τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ο Τσίπρας υποστήριξε πως η συμφωνία θα επιφέρει ην αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στο Σαχέλ, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες Γάλλοι στρατιώτες» επισημαίνει το δημοσίευμα.

akit

«”Τι συγκρίνετε;” τον ρώτησε. Μάθημα στον Μητσοτάκη από Τσίπρα περί Τουρκίας» γράφει η Aksam, σχολιάζοντας τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πως το ΑΕΠ της Τουρκίας είναι 4 φορές μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας και πως οι γείτονες παράγουν το 75% των δικών τους αμυντικών αναγκών, ενώ η χώρα μας αγοράζει τα πάντα από το εξωτερικό.

aksam

«Ο Αλέξης Τσίπρας, πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας και νυν ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση πως προχώρησε σε συμφωνίες αγορά όπλων με τη Γαλλία αντί να διαπραγματευτεί με την Τουρκία» σχολιάζει σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Star με τίτλο: «Ο Μητσοτάκης το αρνήθηκε, αλλά ο Τσίπρας τον χτύπησε ανελέητα: “Σέρνετε την Ελλάδα σε απερίσκεπτους ανταγωνισμούς”».

 

star

Με τίτλο: «Τσίπρας: “H συμφωνία με την Γαλλία δεν είναι προς το συμφέρον μας”» η εφημερίδα Gündem αναφέρει πως «ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε πως θα καταψηφίσουν την ελληνογαλλική συμφωνία, υποστηρίζοντας πως δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας».

gundem

 

Πηγή fantomas.gr