Κρούσματα κορωνοϊού σε τρία αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ

Σε ναύτες τριών αεροπλανοφόρων των ΗΠΑ εξαπλώθηκε ο κορωνοϊός, σύμφωνα με όσα δήλωσαν αξιωματούχοι του Ναυτικού στους Financial Times.

Μέλη των πληρωμάτων που εξετάστηκαν βρέθηκαν θετικοί και απομακρύνθηκαν από το USS Ronald Reagan, που έχει αναπτυχθεί στην Ιαπωνία.

Ναύτης άλλου αεροπλανοφόρου, που ήταν επίσης θετικός κατά την επιστροφή του από άδεια δεν επιβιβάστηκε στο USS Carl Vinson, το οποίο βρισκόταν σε ναυπηγείο στην πολιτεία της Ουάσινγκτον εκείνο το διάστημα.

Ενας άλλος ναύτης σε τρίτο αεροπλανοφόρο, το USS Nimitz, που ετοιμάζεται να αναχωρήσει, έχει μπει σε καραντίνα, μετά από επίμονα συμπτώματα από τότε που επιβιβάστηκε στο πλοίο, παρά τα δύο τεστ που έδειξαν ασαφή αποτελέσματα. Ενας δεύτερος ναύτης του USS Nimitz έμεινε στο σπίτι του, μετά το θετικό τεστ, κατά τη διάρκεια άδειας του.

Το Πολεμικό Ναυτικό αντιμετωπίζει μία επιτάχυνση της μετάδοσης του ιού στο USS Theodore Roosevelt, που είναι το μοναδικό αεροπλανοφόρο που είχε αναπτυχθεί στον Ειρηνικό, έως ότου οι προσπάθειες αντιμετώπισης της ασθένειας το ανάγκασαν να ελλιμενιστεί στο Γκουάμ και να αποβιβάσει χιλιάδες ναυτικούς για να κάνουν τεστ και θεραπείες. Την Πέμπτη, ο στρατηγός John Hyten, δήλωσε ότι 416 μέλη του πληρώματος είχαν μέχρι στιγμής βρεθεί θετικά στον ιό, ενώ άλλα 1,164 τεστ δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί.

Το Πεντάγωνο προσπαθεί να βρει τρόπους να ελέγξει τους ναύτες πριν τα πλοία ξεκινήσουν τα ταξίδια τους.