Η πικρία των δωρητών

Πως μια δωρεά ενός εκατομμυρίου παρουσιάζεται ως εργολαβία

Πολλές ελληνικές επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες, συναισθανόμενες την κοινωνική τους ευθύνη απέναντι στη χώρα μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, συμμετέχουν στο μέτρο των δυνάμεών τους στην εθνική προσπάθεια ανακούφισης των πληγέντων και αποκατάστασης των περιοχών που χτυπήθηκαν τόσο άδικα.

Ανάμεσα τους και η EREN, εταιρεία που δραστηριοποιείται και στη Ελλάδα το χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η εταιρεία προχώρησε σε δωρεά ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στην Βόρεια Εύβοια, για να αποφευχθούν και νέες καταστροφές το χειμώνα στην ήδη ταλαιπωρημένη περιοχή. Τα έργα θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες με τη χρηματοδότηση και επίβλεψη της EREN και με χωρίς κανένα κόστος για το ελληνικό δημόσιο.

Το συνολικό ύψος των δωρεών που έχει προγραμματίσει η EREN για τις πυρόπληκτες περιοχές ανέρχεται σε δύο εκατομμύρια.

Την δωρεά αυτή, ορισμένα ακραία μέσα «ενημέρωσης» παρουσίασαν ως «εργολαβία ενός εκατομμυρίου» και μάλιστα με απευθείας ανάθεση προς εταιρεία που βάζει ανεμογεννήτριες στην περιοχή! Σχετική ανακοίνωση τύπου μάλιστα εξέδωσε και κόμμα που εκπροσωπείται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Προφανώς οι επιχειρήσεις που πιστεύουν ότι είναι χρέος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας να στηρίζουν την ελληνική πολιτεία και τις τοπικές κοινωνίες, ιδιαίτερα στις δύσκολες ώρες, δεν το κάνουν για να εισπράξουν εύσημα και επαίνους. Είναι όμως ντροπή να συκοφαντούνται και να τους ρίχνουν λάσπη διαστρέφοντας την πραγματικότητα για να εξυπηρετηθούν ποιος ξέρει τι συμφέροντα.      

Σημειωτέον, ότι η EREN ούτε διαθέτει, ούτε σχεδιάζει την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην Βόρεια Εύβοια.