Ν. Παναγιωτόπουλος: Θέλουμε να λυθεί το θέμα της αποζημίωσης για τη νυκτερινή απασχόληση του στρατιωτικού προσωπικού

H εκ νέου προώθηση νεότερου σχεδίου ΚΥΑ, προκειμένου να ρυθμιστεί το θέμα για το τρέχον οικονομικό έτος (2020) αποτελεί βούληση της παρούσας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας, απάντησε ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος σε τρεις ερωτήσεις που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, Αντώνης Μυλωνάκης, Κωνσταντίνος Μπούμπας και Κωνσταντίνος Χήτας για το θέμα της καταβολής αποζημίωσης έναντι νυκτερινής απασχόλησης στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παράλληλα ο κ. Παναγιωτόπουλος γνωστοποίησε ότι το προκαλούμενο κόστος εκτιμάται στα 18 εκατ. ευρώ περίπου, για το έτος 2020 καθώς και για καθένα από τα επόμενα έτη του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Τέλος ανέφερε ότι «σε κάθε περίπτωση το ΥΕΘΑ συνεργάζεται στενά με το υπουργείο Οικονομικών, εξαντλώντας στη βάση της εκάστοτε υπάρχουσας δημοσιονομικής πραγματικότητας όλα τα περιθώρια, όμως η πολιτική που θα εφαρμοσθεί ανήκει στην αρμοδιότητα του εν λόγω υπουργείου».