To The Point

Απόλυτη αδυναμία ανάπτυξης οποιασδήποτε πολιτικής πρωτοβουλίας εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε κατάσταση τέλματος.

Η Κουμουνδούρου εμφανίζεται ουραγός σε όλα τα επίπεδα με αποτέλεσμα να σέρνεται με μεγάλη καθυστέρηση πίσω από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην κατεύθυνση αυτή είναι χαρακτηριστική η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στην απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να διαθέσουν οι βουλευτές και οι υπουργοί το 50% των αποδοχών τους για την ενίσχυση του ταμείου για τη δημόσια υγεία.

Με καθυστέρηση ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να υιοθετήσει την κυβερνητική απόφαση, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε η πρωτοβουλία αυτή να είχε αναληφθεί από την Κουμουνδούρου.

Όπως αντιλαμβάνεστε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει βυθιστεί σε μια πολυεπίπεδη κρίση, εμφανίζεται χωρίς στρατηγική, αδυνατεί να χαράξει ακόμα και επικοινωνιακή τακτική, ενώ σε καθημερινή βάση διασύρεται από τους διάφορους Πολάκηδες με τις ασυναρτησίες που εκτοξεύουν από τα Μέσα Ενημέρωσης.

————————————————————————

Σε σωστή κατεύθυνση κινείται η παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που έχει δώσει εντολή για κακουργηματικές διώξεις για όσους παραβιάζουν, την καραντίνα βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές συνανθρώπων μας αλλά και για μια σειρά άλλων αδικημάτων τα οποία εμφανίζονται σε περιόδους κρίσης.

Ένα από αυτά αφορά την τοκογλυφία η οποία οργιάζει στην κυριολεξία με δεδομένο ότι εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες και μικρομεσαίοι που έκλεισαν τα μαγαζιά τους καταφεύγουν στους τοκογλύφους με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

————————————————————————

Κορυφαίοι επιχειρηματίες όπως ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο Γ. Περιστέρης, ο Π. Λασκαρίδης, ο Γ. Προκοπίου και πολλοί άλλοι, ανταποκρίθηκαν στην απαίτηση της κοινωνίας για οικονομική ενίσχυση του συστήματος υγείας.

Για μια ακόμα φορά αυτή που απείχε επιδεικτικά από το προσκλητήριο ήταν η εκκλησία.

Οι Άγιοι Πατέρες αρνούνται στην κρίσιμη αυτή κατάσταση για τον λαό και τη χώρα, να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Άλλωστε είναι συνηθισμένοι να δέχονται δωρεές και όχι να προσφέρουν.

————————————————————————

Με αφορμή το κρούσμα κορωνοϊού στη δομή της Ριτσώνας, οι διάφοροι αλληλέγγυοι θα αρχίσουν και πάλι τη σπέκουλα για τους μετανάστες.

Είναι επίσης ευκαιρία για τον Πέτρο Κόκκαλη και τον Στέλιο Κούλογλου να συνεχίσουν την εκστρατεία δυσφήμισης της Ελλάδας με ερωτήσεις στην Ευρωβουλή και συνεντεύξεις σε κανάλια.

————————————————————————

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι στο Μαξίμου ανησυχούν για την οικονομική κατάσταση της Τουρκίας, η οποία έχει ξεμείνει από συναλλαγματικά αποθέματα και αδυνατεί να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις.

Αυτό που ανησυχεί την κυβέρνηση είναι το ενδεχόμενο ο σουλτάνος να επιχειρήσει εξαγωγή της κρίσης, στήνοντας θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο ή εκβιάζοντας για μια ακόμα φορά την Ευρώπη για οικονομική βοήθεια, χρησιμοποιώντας ως όπλο τα εκατομμύρια των μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί στην Τουρκία.

————————————————————————

Κανένας εφησυχασμός δεν δικαιολογείται μετά την απομάκρυνση των μεταναστών από τα σύνορα του Έβρου.

Η παρουσία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Νίκου Παναγιωτόπουλου στη συνοριακή γραμμή, συνιστά μήνυμα προς την Τουρκία ότι στρατός και αστυνομία παραμένουν σε επιφυλακή, περιμένοντας τον νέο γύρο προκλήσεων.

————————————————————————

Όπως πληροφορούμαι εγκύρως, το Συμβούλιο Επικρατείας αναμένεται μέσα στον Απρίλιο να εκδώσει απόφαση επί της προσφυγής για το καζίνο του Ελληνικού που κατέθεσε η Hard Rock.

Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με την ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής για την κατεδάφιση 450 κτιρίων στο Ελληνικό, ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση της εμβληματικής επένδυσης.

————————————————————————

Στο Μαξίμου δεν τρέφουν ψευδαισθήσεις για έκδοση ευρωομολόγου.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Γερμανία, η Αυστρία, η Ολλανδία και άλλες χώρες του Βορρά δεν πρόκειται να δεχθούν αμοιβαιοποίηση του χρέους.

Εξακολουθούν όμως μαζί με τη Γαλλία και τις υπόλοιπες χώρες του Νότου για ομόλογο, προκειμένου να εξασφαλίσουν μια ενδιάμεση λύση.

Γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση λειτουργεί πάντα με συμβιβασμούς και βεβαίως με μεγάλη καθυστέρηση.

Βέβαια αυτό που δεν πρόκειται να δεχθούν οι χώρες του Νότου είναι η οικονομική βοήθεια με την προϋπόθεση λήψης μνημονιακών μέτρων.

Κάτι τέτοιο δεν το αντέχει ούτε η οικονομία, ούτε το πολιτικό σύστημα, μου εξηγούσε καλά πληροφορημένη κυβερνητική πηγή.

Άλλωστε μια τέτοια λύση την απορρίπτουν κατηγορηματικά, η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία.

————————————————————————

Το Βερολίνο που ακολουθεί για μια ακόμα φορά παρελκυστική τακτική πετάει την μπάλα στην εξέδρα, ζητώντας προτάσεις από όλα τα κράτη – μέλη.

Παράλληλα διαρρέει ένα σχέδιο το οποίο προβλέπει το άνοιγμα πιστωτικής γραμμής μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού με εγγυήσεις περιουσιακά στοιχεία και δημόσιες επιχειρήσεις, από τα κράτη που θα κάνουν χρήση των δανείων.

————————————————————————

Με κατηγορηματικό τρόπο ο Μάκης Βορίδης διαβεβαιώνει ότι δεν χρειάζεται εισαγωγή αμνοεριφίων για το Πάσχα με δεδομένο ότι οι μετακινήσεις απαγορεύονται, η τουριστική κίνηση είναι ανύπαρκτη και τα καταστήματα κλειστά.

Μάλιστα είναι ικανοποιημένος από τις τιμές που διαμορφώνονται στην κεντρική αγορά προειδοποιώντας διάφορους αεριτζήδες να μην τολμήσουν να τις ανεβάσουν γιατί θα υποστούν τις συνέπειες.

————————————————————————

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι στο οικονομικό επιτελείο επεξεργάζονται τρία σενάρια για να εκτιμήσουν το μέγεθος της ύφεσης που θα προκαλέσει στην οικονομία ο εφιάλτης του κορωνοϊού.

Το πρώτο σενάριο που είναι και το λεγόμενο καλό, προβλέπει για φέτος ύφεση της τάξεως του 3% έως 5%.

Το δεύτερο σενάριο το οποίο στηρίζεται σε μια βασική παράμετρο ότι η μείωση του τουρισμού θα αγγίξει το 50% προβλέπει ύφεση μέχρι και 8%.

Το τελευταίο και το λεγόμενο κακό σενάριο προβλέπει διψήφιο ποσοστό ύφεσης, εξαιτίας της αρνητικής επίδρασης που θα έχει στην οικονομία τόσο η κρίση στην Αμερική, όσο και η κατάρρευση των οικονομιών, σε Ιταλία και Ισπανία.

————————————————————————

Επιτάχυνση της υλοποίησης των δημοσίων έργων σχεδιάζει η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να τονωθεί η οικονομία που έχει παραλύσει από τον εφιάλτη του κορωνοϊού.

Μια τέτοια εξέλιξη θα δώσει ρευστότητα στους κατασκευαστικούς ομίλους ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

————————————————————————

Οι τραπεζίτες που έδειξαν αντανακλαστικά στην κρίση που πλήττει νευραλγικούς κλάδους της οικονομίας, κατανοούν απολύτως την αδυναμία επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Αυτό όμως που ανησυχεί τους τραπεζίτες είναι το γεγονός ότι έχουν αρχίσει να μην πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν υποστεί ζημιά από την κρίση του κορωνοϊού.

Κάποιοι μπαταχτζήδες επιχειρηματίες έχουν κάνει αδικαιολόγητη στάση πληρωμών, εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

————————————————————————

Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Αμερική δεν αποκλείεται να έχει επιπτώσεις σε μια σειρά επενδύσεων στην Ελλάδα.

Γι΄ αυτό επικρατεί προβληματισμός για τον διαγωνισμό που αφορά το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Γιατί αν δεν συμμετέχουν οι Αμερικανοί είναι σίγουρο ότι οι Κινέζοι που είναι αποφασισμένοι να δώσουν προσφορά θα εξασφαλίσουν ένα λιμάνι που είναι στρατηγικής σημασίας για τα Βαλκάνια, αλλά και τις ανάγκες του ΝΑΤΟ με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

————————————————————————

Ο εφιάλτης του κορωνοϊού πάγωσε και τις συμβάσεις για τα εξοπλιστικά.

Τα ευρωπαϊκά εξοπλιστικά μεγαθήρια που είχαν κάνει απόβαση στην Αθήνα στήνοντας μάλιστα και μηχανισμούς ενόψει των συμφωνιών για τις φρεγάτες και τα πυραυλικά συστήματα, εγκατέλειψαν την Αθήνα.

Οι οπλάδες έχουν αντιληφθεί ότι πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για συμβάσεις οι οποίες επρόκειτο να ξεπεράσουν τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ.

————————————————————————

Σε αντίθεση με τα εξοπλιστικά μεγαθήρια σε θέση μάχης βρίσκονται οι εταιρείες που διεκδικούν τη σύμβαση των πεντακοσίων εκατομμυρίων ευρώ για τις νέες ταυτότητες.

Αυτοί δεν καταλαβαίνουν από κορωνοϊό γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να αλλάξει τις ταυτότητες, προκειμένου να ανταποκρίνονται στα νέα σύνθετα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο.

————————————————————————

Όπως πληροφορούμαι εγκύρως κάποια λαμόγια από διάφορες… φιλανθρωπικές οργανώσεις επιδιώκουν να αναλάβουν εργολαβικά τη διανομή κατ΄ οίκον τροφίμων και γευμάτων σε ηλικιωμένους.

Οι ίδιες οργανώσεις επιδιώκουν να αναλάβουν και τη διανομή τροφίμων σε αστέγους, άπορους και φτωχούς.

Επειδή πρόκειται για σεσημασμένα λαμόγια το καλύτερο που έχει να κάνει η πολιτεία είναι να μοιράσει κουπόνια σε όλες αυτές τις κατηγορίες, για να προμηθευτούν τα αναγκαία από τα σούπερ μάρκετ.

Διαφορετικά θα πλουτίσουν οι απατεώνες και το κράτος θα πληρώσει στο δεκαπλάσιο της πραγματικής αξίας τις υπηρεσίες των διαφόρων αρπακτικών που εμφανίζονται με τη μάσκα του φιλάνθρωπου.

————————————————————————

Ακόμα δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε το γεγονός ότι ενώ όλοι μας θεωρούσαν το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης και ανίκανους να διαχειριστούμε κρίσεις, με τον εφιάλτη του κορωνοϊού, βάλαμε σε όλους τα γυαλιά.

Οι Έλληνες απέδειξαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα από τους Γάλλους, τους Γερμανούς, τους Αυστριακούς, τους Σουηδούς και βέβαια τους Ιταλούς και τους Ισπανούς.

Στη συντριπτική πλειοψηφία του ο κόσμος έδειξε πειθαρχία, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, γιατί ίσως είναι πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία που ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε.

Είναι αυτό που εκτίμησαν οι πολίτες που για δεκαετίες ολόκληρες θεωρούσαν το κράτος μια οπερέτα.

Μάλιστα μέσα στην κρίση ολοκληρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ μεταρρυθμίσεις, όπως η ψηφιακή διακυβέρνηση, αποδεικνύοντας ότι το κράτος όταν θέλει μπορεί να λειτουργήσει.

————————————————————————————————————————————–

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τίθεται η Δικαιοσύνη, προκειμένου να αντιμετωπίσει κρίσιμες υποθέσεις που έχουν σχέση με τη δημόσια υγεία αλλά και μια σειρά κακουργημάτων, όπως αισχροκέρδεια και τοκογλυφία που αναπτύσσονται σε περιόδους οικονομικής κρίσης.

Η εγκύκλιος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες.

Όσοι παραβιάζουν την καραντίνα και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τις ζωές ανυποψίαστων πολιτών, θα αντιμετωπίζουν τον πέλεκυ της Δικαιοσύνης.

Οι διώξεις θα είναι κακουργηματικές που επισείουν ποινές φυλάκισης έως και δέκα χρόνια φυλακή.

Αποφασισμένη να παράξει και μια σειρά εγκληματικών ενεργειών που αναπτύσσονται σε περιόδους κρίσης είναι η ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Στην κατεύθυνση αυτή οι αρμόδιοι δικαστές επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους σε φαινόμενα τοκογλυφίας.

Με δεδομένη την τραγική οικονομική κατάσταση πολλοί μικρομεσαίοι επιχειρηματίες στην εναγώνια προσπάθειά τους να διασωθούν καταφεύγουν στη λύση του δανεισμού από τοκογλύφους, βάζοντας υποθήκη τις επιχειρήσεις τους και υπογράφοντας επιταγές, οι οποίες δεν αντιστοιχούν σε καμία συναλλαγή.

Η κρατική ασφάλεια, το ΣΔΟΕ και η Δικαιοσύνη βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για να πατάξουν την τοκογλυφία.

Όπως επεσήμανε «στο Καρφί» κορυφαία δικαστική πηγή, δεν πρόκειται να αφήσουν την Ελλάδα να γίνει Νότια Ιταλία.

Γιατί στη γειτονική χώρα η μαφία και οι τοκογλύφοι αλωνίζουν στην κυριολεξία εκμεταλλευόμενοι την κρίση και την έλλειψη ρευστότητας σε επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Η Δικαιοσύνη και ο κρατικός μηχανισμός βρίσκονται σε κατάσταση πολέμου προκειμένου να αποφευχθούν κρούσματα αισχροκέρδειας.

Αυστηρή προειδοποίηση σε παράγοντες της αγοράς απηύθυνε και ο Μάκης Βορίδης ενόψει του Πάσχα.

Οι τιμές αμνοεριφίων στην αγορά βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα και όπως είπε ο υπουργός Γεωργίας μην διανοηθούν και τις ανεβάσουν.

Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που δεν πρόκειται να γίνει εισαγωγή κρεάτων από το εξωτερικό, γιατί η ζήτηση είναι πολύ μικρή και οι εισαγωγές θα είχαν σαν αποτέλεσμα τη μεγάλη πτώση των τιμών που θα έφερνε σε απόγνωση τους Έλληνες κτηνοτρόφους.

—————————————————————————————————————————————

«Συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής», δήλωσε ο επικεφαλής του ομίλου Παύλος Μυλωνάς, παρά το γεγονός ότι η τράπεζα θα καταγράψει ζημιά ύψους πεντακοσίων εκατομμυρίων ευρώ από τη θυγατρική της.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι θέτουν μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

Αυτό που δεν αναφέρει κανείς είναι ο λόγος της απομείωσης της αξίας της Εταιρείας μας. Θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος να επικαλεστεί την κρίση από το κορωνοϊό, η οποία αναμένεται να έχει τρομαχτικό αντίκτυπο στα οικονομικά αποτελέσματα (και τις εργασιακές σχέσεις) όλων των επιχειρήσεων παγκοσμίως και ιδίως σε αυτές που σχετίζονται σε παροχές υγείας. Τι γίνεται όμως με τις υπόλοιπες εταιρείες του Ομίλου και ιδίως με την ΕΤΕ, εκεί δε θα υπάρξει απομείωση; Ο κορωνοϊός δεν επηρέασε τα αποτελέσματά της; Ήδη η κεφαλαιοποίησή της έπεσε στα 1.133,33 εκατομμύρια ευρώ από 1.988,59 εκατομμύρια ευρώ στις 3/3ου.

Τη στιγμή που οι προσπάθειες όλων των λογικά σκεπτόμενων θα έπρεπε να εστιάζονται σε δυο μόνο παράγοντες, την προστασία της υγείας των ανθρώπων και την εξυπηρέτηση των πελατών, η ΕΤΕ αποφάσισε να απομειώσει σε εγκληματικό βαθμό την αξία της Εταιρείας μας από το 1,06 δις σε 600 εκατομμύρια, μπας και καταφέρει να την πουλήσει!!!

Αυτό κύριοι δεν είναι απλά μια λάθος επιχειρηματική απόφαση. Είναι ένα έγκλημα απέναντι τόσο στην ίδια την Εθνική Τράπεζα, όσο και απέναντι στους ανθρώπους που έχουν εμπιστευτεί στην Εταιρεία μας την ασφάλισή τους.

Με κέρδη το 2019 της τάξης των 96 εκατομμυρίων ευρώ, το οποιοδήποτε fund θα έχει κάνει απόσβεση αγοράς σε 6 χρόνια!!!

Αλήθεια θα μας πει κανένας πόσα εκατομμύρια ευρώ έχει ξοδέψει η ΕΤΕ στους «συμβούλους πώλησης»;

——————————————————–

Η καθυστέρηση στην ενίσχυση του τύπου που έχει πληγεί θανάσιμα από την κρίση που προκάλεσε ο κορωνοϊός και από τη γενικευμένη καραντίνα, έχει σαν αποτέλεσμα την αναστολή έκδοσης αθλητικών εφημερίδων.

Όπως πληροφορούμαι εγκύρως, τρεις εκδότες καθημερινών αθλητικών εφημερίδων προσανατολίζονται στην αναστολή της έκδοσής τους.

——————————————————–

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν τα κρούσματα τοκογλυφίας που έχουν πάρει διαστάσεις επιδημίας, εξαιτίας της αδυναμίας επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Στην πιάτσα μιλάνε για όργιο τοκογλυφίας με θύματα επαγγελματίες, οι οποίοι υπογράφουν επιταγές χωρίς να ανταποκρίνονται σε κάποια συναλλαγή.

Γι΄ αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση πολέμου, όπως επίσης και η Δικαιοσύνη που είναι αποφασισμένη να πατάξει τα κρούσματα τοκογλυφίας και αισχροκέρδειας.

——————————————————–

Τζάμπα μάγκες αποδεικνύονται οι Κινέζοι, παρά τις δωρεές προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο την κρίση του κορωνοϊού, οι κινεζικές εταιρείες τριπλασίασαν τις τιμές στις μάσκες και άλλα ιατρικά αναλώσιμα. Όπως αντιλαμβάνεστε η κερδοσκοπία είναι το ανώτερο στάδιο του κομμουνισμού.

——————————————————–

Η ομόφωνη απόφαση του αρμόδιου συμβουλίου ανοίγει τον δρόμο για την κατεδάφιση εκατοντάδων παλαιών κτιρίων στο Ελληνικό.

Σε συνδυασμό με την αναμενόμενη μέσα στον Απρίλιο απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την προσφυγή της Hard Rock για τον διαγωνισμό που αφορά το καζίνο, ανοίγει ο δρόμος για την εμβληματική επένδυση του Ελληνικού.

——————————————————–

Οι μακροχρόνια άνεργοι και οι τριακόσιες χιλιάδες εργαζόμενοι που δούλευαν ανασφάλιστοι σε διάφορες τουριστικές επιχειρήσεις, εστιατόρια και μπαρ, στη διάρκεια της τουριστικής σεζόν είναι τα τραγικά θύματα της κρίσης του κορωνοϊού. Αυτοί δεν πρόκειται να πάρουν κανένα επίδομα, ενώ δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κάποιο μεροκάματο για να τα βγάλουν πέρα. Το κράτος οφείλει να προστατέψει και αυτή την κατηγορία συμπολιτών μας, για να μην έχουμε καταστάσεις τύπου Ιταλίας, όπου τα σούπερ μάρκετ λειτουργούν με την προστασία των καραμπινιέρων.

——————————————————–

Μαθήματα πολιτικού πολιτισμού και συναίνεσης παρέδωσαν οι Νικήτας Κακλαμάνης και Ανδρέας Ξανθός.

Σε κοινή τηλεοπτική τους εμφάνιση μίλησαν ψύχραιμα, υπεύθυνα και χωρίς κραυγές για τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό.

Η ταύτιση απόψεων δεν εξέπληξε κανένα αφού κυβέρνηση και αντιπολίτευση συμφωνούν στα μέτρα που έχουν ληφθεί, με μοναδική παραφωνία τον γνωστό σε όλους Παύλο Πολάκη.

——————————————————–

Τρολάρουν κανονικά οι Financial Times τις χώρες του Νότου.

Δεν εξηγείται διαφορετικά η προτροπή να προχωρήσουν Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία και ο προστάτης των φτωχών Εμανουέλ Μακρόν στην έκδοση ομολόγου, το οποίο προφανώς θα ανταγωνίζεται σε αξία τα ομόλογα της Bank of Kenya.

——————————————————–

Mόνο ένας διοικητής ΔΕΚΟ, ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων ευαισθητοποιήθηκε και δώρισε τις μισές αποδοχές του για την ενίσχυση του συστήματος Υγείας.

Κάποιοι άλλοι με αποδοχές που φτάνουν τις 350.000 ευρώ τον χρόνο κάνουν το κορόιδο.

Γι΄ αυτό η κυβέρνηση οφείλει να πάρει άμεσα αποφάσεις για μεγάλες περικοπές στις αποδοχές των Golden Boys, που προκαλούν την κοινωνία σε περίοδο κρίσης και απόλυτης φτώχειας.

——————————————————–

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι στο οικονομικό επιτελείο υπάρχει σκέψη για έκτακτη εισφορά που θα καταβάλλουν οι επιχειρήσεις, οι οποίες είχαν μεγάλη αύξηση του τζίρου στη διάρκεια της κρίσης.

Πρόκειται για τις εταιρείες τροφίμων, τους ομίλους των σούπερ μάρκετ και τις εταιρείες τηλεφωνίας.

Οι κλάδοι αυτοί έχουν διπλασιάσει τον τζίρο και πολλαπλασίασαν τα κέρδη σε αντίθεση με την πλειοψηφία των εταιρειών που έχουν γονατίσει από την κρίση.

——————————————————–

Προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση για το τάιμινγκ, κατά το οποίο θα σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση για τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου, διατυπώθηκαν δύο προτάσεις.

Η μια προβλέπει σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα στο τέλος Απριλίου, ενώ η δεύτερη μιλάει για αξιολόγηση του συνόλου των μέτρων, στις 15 Μαΐου.