Δένδιας: Τον Οκτώβριο η υπογραφή της συμφωνίας για αμοιβαία αμυντική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ

Συνάντηση με τους Αμερικανούς γερουσιαστές Κρις Μέρφι και Τζον Όσοφ πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Δένδιας, οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ.

Ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι αναμένει να υπογράψει τη συμφωνία «κατά την επικείμενη επίσκεψή μου στην Ουάσιγκτον τον Οκτώβριο».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Έλληνας υπουργός συζήτησε με τους Αμερικανούς γερουσιαστές για την ενδυνάμωση της στρατηγικής σχέσης Αθήνας – Ουάσινγκτον, σε συνέχεια και της πρόσφατης επίσκεψης του προέδρου της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Μπομπ Μενέντεζ.

«Θεωρούμε την παρουσίας σας ως ένδειξη της τεράστιας σημασίας που αποδίδουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή», ανέφερε ο κ. Δένδιας, προσθέτοντας ότι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις εξελίξεις στην περιοχή.

«Σε αυτό το πλαίσιο θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να συζητήσουμε μαζί σας και να ακούσουμε τις απόψεις σας για την κατάσταση στη Μεσόγειο καθώς και να ανταλλάξουμε απόψεις για το μέλλον», σημείωσε.