To The Point

Σε κατάσταση διαρκούς πολιτικής καραντίνας βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη, την επόμενη μέρα της εφιαλτικής πανδημίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίαζε επικίνδυνα συμπτώματα πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορωνοϊού, όταν η στρατηγική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για ανοιχτά σύνορα κατέρρευσε με πάταγο.

Η αποφασιστική στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη να θωρακίσει τον Έβρο και το Αιγαίο ακυρώνοντας την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από τον Ερντογάν, οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ σε πολιτική απομόνωση.

Με δεδομένο ότι το 80% του ελληνικού λαού επικρότησε την απόφαση της κυβέρνησης για θωράκιση των συνόρων με την Τουρκία, ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη μια στρατηγική ήττα την οποία ανεπιτυχώς επιχείρησε να διαχειριστεί ο Αλέξης Τσίπρας, εμφανιζόμενος με δήθεν υπερπατριωτικές θέσεις στο ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων.

——————————————————

Η διαχείριση της μεγάλης κρίσης που ξέσπασε με την πανδημία του κορωνοϊού από την κυβέρνηση οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στην απόλυτη καραντίνα.

Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα για μια ακόμα φορά βρέθηκε σε κατάσταση αναντιστοιχίας με την κοινωνία με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί από το προσκήνιο αφού κανείς δεν εμπιστεύεται την Κουμουνδούρου στην αντιμετώπιση κρίσιμων προβλημάτων.

Άλλωστε αυτοί που έκαψαν ζωντανούς εκατό ανθρώπους στο Μάτι γιατί δεν μπόρεσαν να εκτιμήσουν το μέγεθος μιας πυρκαγιάς, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να δώσουν συμβουλές στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Απομονωμένος στην κυριολεξία ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάστηκε να παραδεχτεί και αυτός όπως και όλοι οι Ευρωπαίοι ότι η διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση ήταν η καλύτερη δυνατή, όπως επίσης και τα αντανακλαστικά που έδειξε η Ελλάδα σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που καθυστέρησαν επικίνδυνα να λάβουν μέτρα.

——————————————————

Το πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας και των εργαζομένων που πλήττονται από τον εφιάλτη του κορωνοϊού αιφνιδίασε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν περίμενε τέτοιες τολμηρές κινήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος διέθεσε πάνω από το 2% του ΑΕΠ για τη θωράκιση του συστήματος υγείας και την ενίσχυση όσων έχουν πληγεί, ενώ σε καθημερινή βάση λαμβάνοντας και επιπλέον μέτρα προστασίας.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από τα λίγα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είναι εξαφανισμένα, σε τηλεοπτική του συνέντευξη το μόνο που είπε είναι ότι τα μέτρα ενίσχυσης θα πρέπει να ληφθούν στο διάστημα της κρίσης για να μπορέσει η οικονομία να ανακάμψει από την επόμενη ημέρα του εφιάλτη.

Στην ουσία δεν πρότεινε τίποτα διαφορετικό από αυτά που κάνει η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να προκαλέσει εκνευρισμό στην Κουμουνδούρου που έχει γίνει ουραγός των εξελίξεων και το μόνο που κάνει είναι να παρακολουθεί τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

——————————————————

Σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα, η Φώφη Γεννηματά παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις για τη θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας που είναι δημιούργημα του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ζήτησε την ένταξη του νοσηλευτικού προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά, ενώ διατύπωσε και συγκεκριμένες προτάσεις για την άμεση στελέχωση νευραλγικών τμημάτων του ΕΣΥ.

Το ΚΙΝΑΛ διατύπωσε επίσης συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που πλήττονται από την κρίση, καλύπτοντας στην ουσία το αντιπολιτευτικό κενό του ΣΥΡΙΖΑ.

——————————————————

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι στην Κουμουνδούρου τρέμουν το ενδεχόμενο προσφυγής σε πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο.

Μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στη συντριβή, δρομολογώντας παράλληλα την παραίτηση και την πολιτική αποστρατεία του Αλέξη Τσίπρα.

Η εκτίμηση που κυριαρχεί στην Κουμουνδούρου είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να κεφαλαιοποιήσει δύο μεγάλα γεγονότα.

Το πρώτο αφορά τη θωράκιση των συνόρων και το δεύτερο τη διαχείριση του κορωνοϊού.

Στην κατεύθυνση αυτή θα επιχειρήσει να μηδενίσει το κοντέρ, στήνοντας κάλπες ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης για την επόμενη μέρα.

Μια τέτοια εξέλιξη αναγκαστικά θα συρρικνώσει τον ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας επιστροφή των εγκλωβισμένων ψηφοφόρων που δεν πρόκειται να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία στις παραδοσιακές δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, δηλαδή το ΚΙΝΑΛ.

——————————————————

Στο Μαξίμου θεωρούν βέβαιο ότι την επομένη μέρα ο ΣΥΡΙΖΑ για να συγκαλύψει τις αδυναμίες του όσον αφορά τη διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων για τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού, θα προβεί σε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα λαϊκισμού με πρόσχημα την ενίσχυση των εργαζομένων που έχουν πληγεί από την κρίση.

Ο τακτικισμός είναι το μόνο όπλο που απέμεινε στην Κουμουνδούρου, η οποία παρουσιάζει συμπτώματα διάλυσης και ασυνεννοησίας, αφού τα διάφορα στελέχη εκφράζουν προσωπικές απόψεις που είναι αντικρουόμενες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκπέμψουν κανένα σοβαρό πολιτικό μήνυμα.

Αυτές τις δύσκολες ώρες όλοι κρίνονται και αξιολογούνται.

Γι΄ αυτό απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα από τους δημάρχους, στους οποίους ο Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε το πράσινο φως για προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ, προκειμένου να ανταποκριθούν στις συνθήκες κρίσης που έχουν διαμορφωθεί.

Όλοι ελπίζουμε ότι οι δήμοι θα προσλάβουν προσωπικό που απαιτείται για να βοηθούν τους ηλικιωμένους που δεν έχουν δυνατότητα να βγουν από τα σπίτια τους.

Βέβαια η συνήθεια των δημάρχων δεν κόβεται γιατί κάποιοι είναι έτοιμοι να εργαλειοποιήσουν τις προσλήψεις για ρουσφέτια αφού είναι χτυπημένοι από το σύνδρομο των πελατειακών σχέσεων.

——————————————————

Για να κατανοήσει ο κανένας πως μπορεί να προσβληθεί από τον κορωνοϊό σας μεταφέρουμε με κάθε λεπτομέρεια το ακόλουθο περιστατικό.

Πριν την απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων, ένας καθηγητής Ιατρικής από τους λαμπρούς επιστήμονες, κάλεσε σε κοσμικό στέκι στην Κηφισιά για δείπνο μια σειρά από προβεβλημένα πρόσωπα.

Ανάμεσα στους καλεσμένους περιλαμβάνονταν ένας διοικητής της τραπέζης, ένας διευθυντής καθημερινής εφημερίδας, ένας ιδιοκτήτης site, μια σύζυγος κορυφαίου επιχειρηματικού παράγοντα και η σύζυγος υπουργού της κυβέρνησης.

Λίγες μέρες μετά δύο από τους συνδαιτημόνες, διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Όπως αντιλαμβάνεστε πολύ σωστά έπραξε η κυβέρνηση και έκλεισε τα μαγαζιά, απαγόρευσε τις συναθροίσεις και απαίτησε από τους πολίτες να λαμβάνουν όλα τα προστατευτικά μέτρα.

Γιατί από την παρέα της Κηφισιάς κανείς δεν ήταν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, αλλά ο εφιάλτης παραμόνευε με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.

——————————————————

Το οικονομικό επιτελείο παρακολουθεί από κοντά και με αγωνία τις εξελίξεις στην οικονομία.

Όπως με ενημέρωσε κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει τις συνέπειες που θα προκαλέσει στην οικονομία ο εφιάλτης του κορωνοϊού, γιατί είναι άγνωστη η διάρκεια της καραντίνας.

Η ίδια πηγή με ενημέρωσε, ότι το παρήγορο μέσα στη μαύρη μαυρίλα είναι το γεγονός ότι μια σειρά μεγάλων ομίλων θα ενισχύσουν τα κέρδη τους.

Πρόκειται για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες κάνουν χρυσές δουλειές και το INTERNET δοκιμάζει τις αντοχές τους από τη γενικευμένη χρήση.

Σε πλεονεκτική θέση βρίσκονται επίσης οι εταιρείες παραγωγής τροφίμων και τα σούπερ μάρκετ.

Εκτίναξη των κερδών αναμένεται στη φαρμακευτική βιομηχανία εξαιτίας της κακής συνήθειας που έχουν οι Έλληνες να αγοράζουν φάρμακα, τα οποία δεν χρειάζονται.

Ανοδική είναι η πορεία και των ενεργειακών ομίλων που αγοράζουν φτηνά το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, εξαιτίας των κινήσεων υποτιμητικής κερδοσκοπίας από Ρωσία και Σαουδική Αραβία.

——————————————————

Ρώτησα έναν κορυφαίο παράγοντα του υπουργείο Δημοσίων Έργων τι θα γίνει με τα δημόσια έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η απάντηση που μου έδωσε είναι ότι θα συνεχιστούν κανονικά, περιορίζοντας τον αριθμό των εργαζομένων, σε εκατό ανά εργοτάξιο.

——————————————————

Στις επιχειρήσεις που ενισχύονται πρόκειται να προστεθούν και νέοι κωδικοί μέσα στην εβδομάδα, διευρύνοντας τους κλάδους που έχουν υποστεί μείωση του τζίρου από την κρίση.

Η αναθεώρηση της λίστας θα είναι διαρκής, προκειμένου να πάρουν το επίδομα όλοι οι εργαζόμενοι που το έχουν ανάγκη.

——————————————————

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν την προχθεσινή Σύνοδο Κορυφής είχε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, με τον οποίο διαμόρφωσε ενότητα γραμμής, όσον αφορά τις τολμηρές αποφάσεις που πρέπει να λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την ενίσχυση των οικονομιών που πλήττονται από τον εφιάλτη του κορωνοϊού.

Όπως πληροφορούμαι από έγκυρη πηγή το μέτωπο που διαμόρφωσαν Μητσοτάκης και Μακρόν, με το οποίο ταυτίζονται Ιταλοί, Ισπανοί και Πορτογάλοι, έχει ενοχλήσει την Άνγκελα Μέρκελ που αντιμετωπίζει προβλήματα στο εσωτερικό του κόμματός της με τους ακραίους συντηρητικούς, οι οποίοι προτείνουν για την επόμενη μέρα, μέτρα τα οποία δεν λύνουν το πρόβλημα των εύθραυστων οικονομιών του Νότου.

——————————————————

Σε σωστή κατεύθυνση βρίσκονται τα μέτρα αποσυμφόρησης των φυλακών που επεξεργάζεται το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Με την πρωτοβουλία του Κ. Τσιάρα αποφυλακίζονται δύο χιλιάδες κρατούμενοι στις φυλακές, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία εκτίουν ποινές για οικονομικά εγκλήματα.

Αποφυλακίζονται επίσης και οι κρατούμενοι άνω των 65 ετών που έχουν εκτίσει ένα μέρος της ποινής τους και τα αδικήματα δεν αφορούν ληστείες, φόνους και τρομοκρατικές πράξεις.

——————————————————

Με θράσος χιλίων πιθήκων ο Ταγίπ Ερντογάν επέλεξε την ημέρα της εθνικής μας επετείου, προκειμένου να προχωρήσει σε μια ακόμα αθλιότητα.

Η Άγκυρα κατέθεσε συντεταγμένες για ΑΟΖ αμφισβητώντας τις ελληνικές θαλάσσιες ζώνες κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου.

Πρόκειται για μια ακόμα πρόκληση που εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής της έντασης στο Αιγαίο.

Στο Πεντάγωνο και στο ΥΠ.ΕΞ. περιμένουν τώρα την επόμενη κίνηση της Τουρκίας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει σχέση με την έρευνα για υδρογονάνθρακες σε περιοχές της ελληνικής ΑΟΖ.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η άθλια πρακτική του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κόκκαλη, ο οποίος έχει αναλάβει εργολαβικά τη δυσφήμιση της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Την ώρα που η χώρα μας δίνει τη μάχη για την αντιμετώπιση του εφιάλτη του κορωνοϊού, ο Πέτρος Κόκκαλης καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι δήθεν παραβιάζει τα δικαιώματα των προσφύγων, γιατί έχει σταματήσει να εξετάζει τις αιτήσεις για πολιτικό άσυλο.

—————————————————–

Προφανώς ο Πέτρος Κόκκαλης ζήλεψε τη δόξα του Στέλιου Κούλογλου, ο οποίος περιφέρεται σε ευρωπαϊκά κανάλια για να καταγγέλλει την Ελλάδα, ότι δήθεν παραβιάζει τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων.

Πρόκειται για αθλιότητα που δεν έχει προηγούμενο, που εκθέτει πρωτίστως τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρίσκεται σε κατάσταση πολιτικής καραντίνας και γι΄ αυτό λειτουργεί πλέον με όρους Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.

—————————————————–

Έχετε πληροφορηθεί υποθέτω, για τον μπάρμαν σε ένα χωριό των Άλπεων που μετέδωσε τον κορωνοϊό σε 1.500 πελάτες.

Αυτό που δεν γνωρίζετε είναι, ότι μια παρέα επωνύμων είχε επισκεφθεί λίγες μέρες πριν το κλείσιμο των καταστημάτων, ένα από τα γνωστά κοσμικά στέκια της Κηφισιάς.

Από την παρέα των επωνύμων τρεις βρέθηκαν με κορωνοϊό.

Το δείπνο στο στέκι της Κηφισιάς είχε οργανώσει ένας καθηγητής της ιατρικής με συνδαιτημόνες, έναν διοικητή συστημικής τράπεζας, έναν διευθυντή καθημερινής εφημερίδας, έναν ιδιοκτήτη ειδησεογραφικού site, έναν από τους γνωστούς καρδιολόγους, τη σύζυγο ενός υπουργού και τη σύζυγο ενός κορυφαίου επιχειρηματικού παράγοντα.

Όπως πληροφορούμαι από έγκυρη πηγή, δεκάδες πελάτες του εν λόγω πολυτελούς καταστήματος της Κηφισιάς τρέχουν στα ιδιωτικά κέντρα για εξετάσεις, γιατί υπάρχει υπόνοια ότι κάποιος από τους σερβιτόρους ήταν φορέας του ιού και μόλυνε τους πελάτες.

—————————————————–

Καραμπινάτη απιστία συνιστά το βραχυκύκλωμα της εξαγοράς της Forthnet από δύο τραπεζίτες και έναν πρώην τραπεζίτη, ο οποίος έχει μετακινηθεί σε μεγάλο μιντιακό όμιλο.

Βρόμικο ρόλο έπαιξε και ένα άλλο τραπεζικό στέλεχος, για το οποίο διάφοροι συνάδελφοί του στην τράπεζα σιγοτραγουδούν το, «Καημένε Αθανασόπουλε τι σου ΄μελε να πάθεις…».

—————————————————–

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι η ομάδα των υπουργών και υφυπουργών που διαχειρίζονταν την κρίση του κορωνοϊού είναι από μόνη της μια ωραία ατμόσφαιρα.

Οι εχθροπραξίες ανάμεσα σε υπουργούς και υφυπουργούς έχουν γίνει καθημερινή συνήθεια, όπως και αλληλοϋπονόμευση.

Γιατί ο λόχος των υφυπουργών που δίνει αναφορά απευθείας στο Μαξίμου φροντίζει να θάβει τους υπουργούς, ελπίζοντας σε αναβάθμιση όταν και αν τελικά γίνει ανασχηματισμός, γιατί το πιθανότερο σενάριο είναι μετά την κρίση να στηθούν κάλπες.

—————————————————–

Οι εκλογές τον Οκτώβριο είναι πλέον μονόδρομος, μου εξομολογήθηκε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος.

Μάλιστα απαριθμώντας τους λόγους που καθιστούν επιτακτική την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, ανέφερε χαρακτηριστικά:

Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να κεφαλαιοποιήσει τη διαχείριση της κρίσης για τον κορωνοϊό, αλλά και το κλείσιμο των συνόρων.

Το τέλος του εφιάλτη θα προκαλέσει μεγάλη ύφεση με καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία.

Γι΄ αυτό πριν να λαμβάνει η κυβέρνηση δημοσιονομικά μέτρα θα πρέπει να διαθέτει ισχυρή λαϊκή εντολή.

Οι εκλογές μπορεί να επιταχυνθούν, προκειμένου να υποστεί στρατηγική ήττα ο ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται ήδη σε κατάσταση πολιτικής καραντίνας, αφού οι θέσεις που διατυπώνουν τα στελέχη του βρίσκονται σε αναντιστοιχία με τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

—————————————————–

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η «Εφημερίδα των Συντακτών» που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, τα οποία γιγάντωσαν εξαιτίας της πτώσης της κυκλοφορίας που προκαλεί η γενικευμένη καραντίνα.

Γι΄ αυτό αποφάσισε να ζητήσει την ενίσχυση των αναγνωστών της δημοσιοποιώντας ένα τραπεζικό λογαριασμό.

Όπως αντιλαμβάνεστε όταν αρχίζουν οι έρανοι για την ενίσχυση εφημεριών η επόμενη μέρα μετά τον εφιάλτη θα βρει τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης σε κατάσταση χρεοκοπίας.

—————————————————–

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Δεν εξηγείται διαφορετικά η σπέκουλα του ΣΥΡΙΖΑ για το κόστος που πληρώνει το δημόσιο στη ΜΕΘ που έχει επιτάξει από τις ιδιωτικές κλινικές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι το κόστος είναι διπλάσιο.

Προφανώς φωστήρες της Κουμουνδούρου δεν υπολόγισαν ότι στο κόστος περιλαμβάνεται το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο απασχολείται στη ΜΕΘ που έχουν επιταχθεί.

Για μια ακόμα φορά οι Πολάκηδες πιάστηκαν να λένε ψέματα για να εξαπατήσουν τον κόσμο.

—————————————————–

Την επέτειο της 25ης Μαρτίου επέλεξε ο Ερντογάν για να καταθέσει στον ΟΗΕ συντεταγμένες για την ΑΟΖ, οι οποίες βέβαια παραβιάζουν κάθε έννοια διεθνούς δικαίου.

Η Άγκυρα επιχειρεί να σφετεριστεί την ΑΟΖ των ελληνικών νησιών, διαμορφώνοντας όπως και με τη συμφωνία που υπέγραψε με τη Λιβύη, μια εικονική πραγματικότητα.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ αδυνατεί να παρακολουθήσει την παράνοια των σουλτάνων και γι΄ αυτό αντέδρασε ψύχραιμα και αποφασιστικά, καταθέτοντας έγγραφα στον ΟΗΕ για το πραγματικό καθεστώς της ΑΟΖ στο Αιγαίο.