Φωτιά: Αίτημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας κατέθεσε η Ελλάδα

Αίτημα για βοήθεια στον ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών κατέθεσε η Ελλάδα με την Κύπρο να είναι η πρώτη χώρα που απάντησε θετικά. Ήδη δύο αεροπλάνα της Κύπρου κατευθύνονται στη Ρόδο προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση των φωτιών.

Στο μεταξύ, μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κύπρου, καθώς και μέλη της Πολιτικής Άμυνας με πυροσβεστικά οχήματα αναχωρούν σήμερα για τη χώρα μας, προκειμένου να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης των καταστροφικών πυρκαγιών.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, Ανδρέας Κεττής, «αναχωρεί σε λίγο, από το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας με C 130, 20μελής ομάδα πυροσβεστών με δύο πυροσβεστικά οχήματα και επικεφαλής Βοηθό Διευθυντή της ΠΥ, όπως επίσης 20μελής ομάδα της Πολιτικής Άμυνας με προσωπικό εξοπλισμό της για βοήθεια στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Ελλάδα».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο εναέρια μέσα από την Κύπρο θα τεθούν σε ετοιμότητα για τη Ρόδο, όπου σήμερα υπάρχει σήμα για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς, κατηγορίας 5