Ν. Παναγιωτόπουλος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι το σπαθί της Ελλάδας

«Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι το σπαθί της Ελλάδος, «η Κόψη του Σπαθιού, η Τρομερή». Το ιερό μας καθήκον και η ευεργετική μας προσπάθεια, στοχεύει στο να διατηρήσει αυτό το πολύτιμο σπαθί, αιχμηρό και λαμπερό ταυτόχρονα».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας, χθες, κατά τη βράβευσή του με το «2021 AHEPA Pericles Award» από την «American Hellenic Educational Progressive Association – AHEPA», σε τελετή που διοργανώθηκε στο Πολεμικό Μουσείο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 99ου συνεδρίου της οργάνωσης.

«Στο υπουργείο ‘Αμυνας», συνέχισε, στόχος είναι «μια Ελλάδα, δυνατή, υπερήφανη και ειρηνική, αλλά σφοδρή και ανθεκτική».

Αναφερόμενος στη βράβευσή του φέτος, που συμπληρώνονται 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, ο Ν. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε: «Δεσμευόμαστε κι εμείς από τις προσπάθειες των προγόνων μας να μείνουμε πιστοί στην προσπάθεια και να προωθήσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα εναντίον όλων των απειλών και όλων των εχθρών». Για τις Ένοπλες Δυνάμεις, επισήμανε ότι «η προσπάθεια να αναβαθμίσουμε τη συνολική δυνατότητα των Ενόπλων Δυνάμεων είναι συνεχής. Επιταχύναμε και το καταφέραμε γρηγορότερα, γιατί είμαστε υποχρεωμένοι από τις περιστάσεις να πράξουμε».

«Είμαστε αφοσιωμένοι σε μια συνεχή προσπάθεια να υπερασπιστούμε και να προστατεύσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας σε δύσκολους καιρούς. Σε καιρούς ανεπανάληπτων απειλών και προκλήσεων, πολλαπλών και πολύπλοκων, και πραγματικά δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις στην προσπάθειά μας να τα καταφέρουμε» πρόσθεσε ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

«Η μεγαλύτερη δύναμη της Ελλάδος», είπε, «είναι ο Ελληνισμός, και το μεγαλύτερο σημείο αναφοράς, το μεγαλύτερο προσόν του Ελληνισμού, είναι όλοι οι Έλληνες, οι Έλληνες της Διασποράς».

Όπως ανακοινώθηκε, το «παρών» στην τελετή έδωσαν ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου Αναστάσιος Λιάσκος, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Geoffrey R. Pyatt, ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA George G. Horiates, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο υπαρχηγός του ΓΕΕΘΑ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, ο διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Επιτελάρχης του ΓΕΕΘΑ αντιπτέραρχος Γεώργιος Φασούλας, οι διευθυντές Κλάδων και Διευθύνσεων του ΓΕΕΘΑ, καθώς και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της AHEPA.

    
«Στρατιωτικό Μετάλλιο Τιμής της ΑHEPA 2021» στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, η «American Hellenic Educational Progressive Association – AHEPA» απένειμε το «Στρατιωτικό Μετάλλιο Τιμής της ΑHEPA 2021» στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες με τις δυνατότητες, τις ικανότητες και τα στρατιωτικά μέσα που διαθέτουν, συνεισφέρουν στις προσπάθειες που έχουν ως σκοπό να καταστήσουν την ευρύτερη περιοχή ειρηνική, σταθερή και ευημερεύουσα, διατηρώντας παράλληλα συνεχή επαγρύπνηση στο πλαίσιο της αποστολής τους.