Σλοβενία κατά Γερμανίας: Να σταματήσει να εξοπλίζει την Τουρκία!

Κατά του εξοπλισμού της Τουρκίας από τη Γερμανία και άλλα κράτη – μέλη της Ε.Ε., μίλησε ο Σλοβένος πρωθυπουργός, Γιάνεζ Γιάνσα.

Ο κ. Γιάνσα, μίλησε σε ανταποκριτές της Ε.Ε., στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την έναρξη της σλοβενικής προεδρίας, όπου και υπογράμμισε ότι: «Η κατάσταση με την Τουρκία έχει σταθεροποιηθεί, αλλά υπάρχουν ζητήματα που εκκρεμούν.  Ανεξαρτήτως από το γεγονός ότι είναι μέλος του ΝΑΤΟ, εξαιτίας της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει τα κράτη-μέλη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά. Οι μεγάλης κλίμακας αγορές εξοπλισμών εκ μέρους της Τουρκίας από κράτη-μέλη της Ε.Ε. απειλούν να ανατρέψουν την ισορροπία δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο και να οδηγήσουν στο επόμενο βήμα στο σπιράλ της κλιμάκωσης».

Ο ίδιος ανέφερε ότι το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί και ένα από τα «εκκρεμή ζητήματα – κλειδιά» ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Τουρκία. Ο Σλοβένος πρωθυπουργός ανέφερε ακόμα ότι «είναι πιο ισχυρή» η υποστήριξη απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο, από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. «Είμαστε περισσότερο ενωμένοι», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μεγάλη προσπάθεια να εξηγήσει τον κίνδυνο που κρύβει η κλιμάκωση των εντάσεων και στα υπόλοιπα κράτη – μέλη.