Κώστας Καραμανλής: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει όλες τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας

Την άποψη ότι για πρώτη φορά, τόσο οι διπλωμάτες μας, όσο και οι Ένοπλές Δυνάμεις μας είναι έτοιμες να αποκρούσουν και να αντιμετωπίσουν όλες τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στον Σκάι, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να δούμε να επαναλαμβάνονται, ανάλογα με αυτά που έγιναν στην Άγκυρα, στη συνέντευξη τύπου του Ν. Δένδια με τον Μ. Τσαβούσογλου.

«Θα σας θυμίσω εδώ τι έγινε στον Έβρο πριν από ένα χρόνο, όταν έγινε μία απόπειρα εισβολής παράνομων μεταναστών από την Τουρκία, με πόση μεγάλη αυτοπεποίθηση η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε και απάντησε.

Επίσης, θα σας θυμίσω τι έγινε με τη σύγκρουση των δύο πολεμικών μας πλοίων, ατύχημα μεν στα νερά και στις θάλασσες του Αιγαίου», είπε ο κ. Καραμανλής.

«Ξέρετε, από τη μεταπολίτευση και μετά, η Ελλάδα αντιμετωπίζει πλέον τη γείτονα χώρα με μία πολύ, πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση. Και αυτό νομίζω είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Έχουμε καταφέρει και έχουμε δημιουργήσει πολύ σημαντικές διεθνείς συμμαχίες, τόσο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και συμμαχίες με τις ΗΠΑ. Και βλέπετε ότι αυτή τη στιγμή πιεσμένος είναι ο κύριος Ερντογάν και η Τουρκία. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δείχνει μια πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις προκλήσεις», κατέληξε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.