To The Point

Όπως πληροφορούμαι από έγκυρη πηγή, η διοίκηση της βιομηχανίας τσιμέντων ΤΙΤΑΝ καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να πείσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ότι το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης δεν προκαλεί περιβαλλοντικά προβλήματα.

————————————————

Η διοίκηση μεγάλης συστημικής τράπεζας έκανε έκπτωτη μια εταιρεία σεκιούριτι που είχε καταφέρει να υπογράψει συμβόλαιο εκμεταλλευόμενη τη σχέση που είχε ο ιδιοκτήτης της με τη διευθύντρια της τραπέζης.

Βέβαια ο πολυπράγμων σεκιουριτάς ο οποίος έχει αφήσει εποχή στη διάρκεια της θητείας του στο Ηθών και Λεσχών κατάφερε να εξασφαλίσει άγνωστο πως μια νέα χρυσοφόρα σύμβαση με μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο.

Προφανώς οι υπεύθυνοι του ομίλου θεωρούν τον εν λόγω σεκιουριτά τον πλέον κατάλληλο να ελέγχει τις λέσχες στην περιοχή του Ελληνικού.

————————————————

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να χαράζει τακτική και στρατηγική χωρίς να υπολογίζει τις ιδεοληψίες των ιστορικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ταύτισή του στο προσφυγικό με τη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα κλειστά σύνορα όπως τη διατύπωσε στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, είναι μόνο η αρχή.

Όπως αποκάλυψε σε στενούς συνεργάτες του είναι αποφασισμένος να τελειώσει το παραμύθι και να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς με τα στελέχη εκείνα που επιδιώκουν την ολική επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στο 3%.

————————————————

Η παρουσία του Αμερικανού πρέσβη κ. Τζέφρι Πάιατ σήμερα στην Αλεξανδρούπολη αποκαλύπτει το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για το λιμάνι.

Άλλωστε στην κοινοπραξία που έχει συγκροτηθεί συμμετέχουν Αμερικανοί επενδυτές μαζί με ελληνικό κατασκευαστικό όμιλο και δύο ακόμα επιχειρηματίες.

————————————————

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες στην ΕΥΠ.

Στην Κατεχάκη έχουν πληροφορίες για επικείμενη τουρκική προβοκάτσια που θα εκδηλωθεί στον Έβρο ή στα ακριτικά νησιά.

Γι΄ αυτό έχει ενισχυθεί το θερμό μέτωπο του Έβρου μετά την απόφαση των Τούρκων να παρατάξουν στα σύνορα χίλιους αστυνομικούς των Ειδικών Δυνάμεων.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται και το πολεμικό ναυτικό μετά τις πληροφορίες για σκηνοθετημένο ναυάγιο βάρκας που θα μεταφέρει μετανάστες σε ελληνική βραχονησίδα, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στους Τούρκους να αναλάβουν την έρευνα και τη διάσωση σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Η διαρκής ένταση που προκαλεί η εργαλειοποίηση του προσφυγικού από τους Τούρκους ανησυχεί το Πεντάγωνο, γιατί τρέμουν το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος που μπορεί να πυροδοτήσει ένα θερμό επεισόδιο.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη και γι΄ αυτό η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμύνης αναγκάζεται τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας να διανυκτερεύει στο Πεντάγωνο.

————————————————

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, ο Ερντογάν επιχειρεί να στήσει ένα μεγάλο κόλπο με τα νερά του Έβρου.

Στην κατεύθυνση αυτή βολιδοσκόπησε τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ, για να περιορίσει τη ροή του Έβρου τους καλοκαιρινούς μήνες για να διευκολύνει τη διέλευση προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα.

————————————————

Από τη μια μέτρα μείωσης του μισθολογικού κόστους, όπως η εθελουσία έξοδος, το ψαλίδι στο «τροφείο», αλλά και σε άλλα προνόμια της «καλής» εποχής – άλλον για τις εντυπώσεις – και από την άλλη χορός από σπατάλες και στημένοι διαγωνισμοί, με άλλα λόγια «business as usual». Παράδειγμα μόλις πρόσφατο: ο «διαγωνισμός» για την παροχή υπηρεσιών συμβούλου Δημόσιων Σχέσεων για Ευρωπαϊκά Θέματα, με έδρα τις Βρυξέλλες, συνολικού προϋπολογισμού 720.000,00 € για 2 χρόνια! Δεν είναι μόνο το ποσό που σοκάρει. Στις 7 Νοεμβρίου 2018 η ΔΕΗ εγκαινίαζε το Γραφείο Εκπροσώπησής της στις Βρυξέλλες. Υποσχέσεις και τυμπανοκρουσίες παρουσία της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην ΕΕ, της Ελληνικής Πρεσβείας, του Γραφείου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εκπροσώπων της ενεργειακής βιομηχανίας. Με πλήρη στελέχωση προσωπικού! Προς τί, λοιπόν, και η πρόσληψη γενναιόδωρα αμειβόμενου συμβούλου Δημόσιων Σχέσεων για τα Ευρωπαϊκά Θέματα στις Βρυξέλλες; Τρίτο: το Μητρώο Διαφάνειας της ΕΕ περιλαμβάνει 11.800 εγγεγραμμένα γραφεία και οργανώσεις. Μεταξύ αυτών περί τα 1.000 γραφεία συμβούλων. Προϋπόθεση συμμετοχής στον διαγωνισμό, η εγγραφή στο Μητρώο αυτό. Σωστά. Γιατί πώς αλλιώς θα μπορούσε ο σύμβουλος να επικοινωνεί με τους Θεσμούς; Περαιτέρω, ωστόσο προϋπόθεση του διαγωνισμού, να είναι ο υποψήφιος διαγωνιζόμενος μέλος μιας άτυπης και άγνωστης ένωσης συμβουλευτικών εταιρειών (EPACA) με 38 μόνο μέλη κι ένα στοιχειώδη κώδικα δεοντολογίας με 12 σημεία! Αμέσως από τους 1.000 δυνητικά υποψηφίους ο διαγωνισμός περιορίζει την επιλεξιμότητα στους 38 και μάλιστα χωρίς καμιά βάσιμη δικαιολόγηση!!! Τέταρτο (το κερασάκι στην τούρτα): ο διαγωνισμός πρωτοπροκηρύχθηκε με καταληκτική ημερομηνία κλεισίματος προσφορών στις 2 Σεπτεμβρίου 2019. Έκτοτε αναβλήθηκε, μια πρώτη φορά για τις 23 Σεπτεμβρίου 2019, για δεύτερη φορά για τις 31 Οκτωβρίου 2019, μια τρίτη φορά για τις 9 Ιανουαρίου 2020 και μια τέταρτη φορά για τις 27 Φεβρουαρίου 2020. Ποιά εταιρεία συμβούλων γράφθηκε τελευταία στην EPACA; Ντροπή!