Εργασίες αποκατάστασης του φράχτη στον Εβρο μετά τα χθεσινά επεισόδια

Ηρεμία επικρατεί από το πρωί στον Εβρο, μετά τη χθεσινή ένταση που επικράτησε στις Καστανιές.

Μετανάστες επιχείρησαν εχθές να εισβάλλουν στη χώρα και απωθήθηκαν από τις ελληνικές δυνάμεις στον Εβρο. Ρίψεις χημικών γίνονταν από την τουρκική πλευρά στο τελωνείο των Καστανεών, ενώ μετανάστες επιχειρούσαν ανεπιτυχώς να προκαλέσουν φθορές σε διάφορα σημεία του φράχτη.

Μία ημέρα μετά, στον Εβρο επικρατεί ηρεμία και οι ελληνικές αρχές επιδιορθώνουν και ενισχύουν τον φράχτη.

Εργασίες για την επιδιόρθωση και ενίσχυση του φράχτη σε σημεία όπου μετανάστες επιχείρησαν να προκαλέσουν ρήγματα τις τελευταίες μέρες

Οι προκλήσεις από την τουρκική πλευρά στα σύνορα δεν έχουν τέλος. Το Σάββατο, η κατάσταση ήταν τεταμένη, καθώς Τούρκοι με κατάλληλο εξοπλισμό εκτόξευσαν χημικά προς την ελληνική πλευρά. Μάλιστα, αυτό που προκάλεσε σοκ ήταν η προσπάθεια των τουρκικών αρχών να ρίξει τον φράχτη στον Εβρο με τεθωρακισμένο.

Σε βίντεο φαίνεται η ρίψη πολλών χημικών στον χώρο του ελληνικού φυλακίου στις Καστανιές ενώ ακούγονται αβολίδοτα που χρησιμοποιούνται για αποτροπή.

Σε άλλο βίντεο φαίνεται Τούρκος ένστολος εκτοξεύει χημικά έχοντας πλησιάσει τον φράχτη.

Βίντεο που δείχνει δεκάδες μετανάστες να προσπαθούν να γκρεμίσουν τμήμα του φράχτη χρησιμοποιώντας συρματόσχοινο.

Illegal immigrants trying to bring down the fence and invade greece using steel wire and hook which were given by the Turkish police. #IStandWithGreece #greece_under_attack #GreeceDefendsEurope#Evros pic.twitter.com/apVQMr2Khl

— Ακροκεντρώος (@akrokentrwos) March 8, 2020