Οι άνθρωποι του Μπάιντεν – Ποιους έχει ανακοινώσει ως τώρα

Ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Tζο Μπάιντεν, μιλώντας σε συνέντευξή του στο NBC News αποκάλυψε τα πρώτα πρόσωπα της κυβέρνησής του. Ο Μπάιντεν επιβεβαίωσε επίσης ότι δεν έχει μιλήσει ακόμα με τον Τραμπ, ότι αισθάνεται καλά που ξεκινάει η διαδικασία και θα πατήσει γκάζι στις προετοιμασίες καθώς έχει δύο μήνες ακόμα μπροστά μέχρι την ανάληψη της εξουσίας τον Ιανουάριο. Ο Μπάιντεν ανέφερε επίσης για τα σχέδιά του να συναντήσει την task force για τον κορωνοϊό.

«Η Αμερική επέστρεψε» και είναι «έτοιμη να ηγηθεί του κόσμου, όχι να υποχωρήσει σε αυτόν», είπε παρουσιάζοντας νωρίτερα την ομάδα του νωρίτερα στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ.

Ποιους έχει ανακοινώσει ως τώρα;

Άντονι Μπλίνκεν για την θέση του υπουργού Εξωτερικών. Ο Μπλίνκεν δήλωσε πως οι ΗΠΑ σύντομα με σεμνότητα και αυτοπεποίθηση θα αποκαταστήσουν τις σχέσεις του με τα υπόλοιπα κράτη.

Τζον Κέρι για την θέση του ειδικού απεσταλμένου για το κλίμα. Ο  Κέρι αποτέλεσε ένα από τους αρχιτέκτονες της Συμφωνίας του Παρισιού για τον περιορισμό της παγκόσμιας θέρμανσης, από την οποία οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν επί Τραμπ. Ο Κέρι δήλωσε ότι ο κόσμος πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις για να δώσει ένα τέλος στην περιβαλλοντική κρίση.

Αβρίλ Χέϊνς ως επικεφαλής των Υπηρεσιών Πληροφοριών στις ΗΠΑ. Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που θα αναλάβει την θέση. Ο Μπάιντεν δήλωσε για την επιλογή του αυτή υποστηρίζοντας ότι διάλεξε ένα μία επαγγελματία και μία ταγμένη οπαδό της αλήθειας.

Αλεχάντρο Μαγιόρκας για την θέση του υπουργού Εσωτερικής Ασφαλείας. Πρόκειται να είναι ο πρώτος ισπανόφωνος που αναλαμβάνει την θέση. Ο Μαγιόρκας δήλωσε ότι το τμήμα έχει μια ευγενή αποστολή, και  βοηθάει να διατηρήσει ασφαλείς τους πολίτες και να προωθήσει παράλληλα την περήφανη ιστορία των ΗΠΑ ως χώρα που υποδέχεται κόσμο.

Τζέικ Σάλιβαν για σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου. Ο Σάλιβαν επαίνεσε τον Μπάιντεν λέγοντας πως του έχει μάθει πολλά για την πολιτική αλλά κυρίως για την ανθρώπινη φύση.

Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ για την θέση της πρεσβεύτριας των ΗΠΑ στον ΟΗΕ. Η Τόμας-Γκρίνφιλντ δήλωσε ότι θα φέρει τις ρίζες της από την Λουιζιάνα στην θέση της.

Μία επιλογή που αναμένεται αλλά δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη είναι της πρώην προέδρου της Φέντεραλ Ριζέρβ, Τζάνετ Γέλεν, η οποία αναμένεται να αναλάβει επικεφαλής στο κρίσιμο υπουργείο Οικονομικών.

Η κ. Γέλεν είχε διοριστεί από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, ως επικεφαλής της Fed. Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη διατήρηση μιας υποστηρικτικής αλλά και ισορροπημένης νομισματικής πολιτικής, τονίζοντας πάντα τη σημασία μιας ενίσχυσης των πραγματικών μισθών στην αμερικανική οικονομία μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Με τις ΗΠΑ να είναι σήμερα αντιμέτωπες με μια πρωτοφανή υγειονομική και οικονομική κρίση από τον ιό του Sars-Cov-2, η κ. Γέλεν θα έρθει τελικά αντιμέτωπη με τη διπλή πρόκληση της στήριξης της οικονομίας και της εξισορρόπησης του προϋπολογισμού.