Τι γράφει σήμερα ο τουρκικός τύπος!

-Yeni Safak: Με κεντρικό τίτλο “οι απειλές δεν απέδωσαν” βγήκε το σημερινό φύλο της Yeni Safak, το οποίο αναφέρεται όχι μόνο στην επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας-Τουρκίας αλλά και στην “παρέλαση” των Ευρωπαίων αξιωματούχων από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. “Ελλάδα και Γαλλία κατάλαβαν πως δεν μπορούν να απειλούν την Τουρκία” γράφουν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι και συμπληρώνουν “Ο Ερντογάν άνοιξε την πόρτα της διπλωματίας για να υπάρξει δικαιοσύνη στην Ανατολική Μεσόγειο”.

YENİ ŞAFAK Newspaper Headline on Thursday, September 24, 2020

Hurriytet: Αλλαγή 180 μοιρών είχαμε σήμερα από την Hurriyet. Με μια φωτογραφία που δείχνει τους δυο ηγέτες, Ερντογάν και Μακρόν, να μιλάνε σε πολύ χαλαρό ύφος, οι Τούρκοι δημοσιογράφοι αναφέρουν πως “τα σύννεφα στις σχέσεις Γαλλίας-Τουρκίας έφυγαν…και πλέον οι πόρτες του διαλόγου είναι διάπλατα ανοιχτές”.

Hurriyet Newspaper

-Sabah: “Μην σπαταλήσουν την ευκαιρία που δίνουμε στην διπλωματία” είναι ο σημερινός τίτλος της Sabah αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Sabah Newspaper

-Turkiye: Κεντρικό θέμα στην εθνικιστική εφημερίδα Turkiye είναι η χθεσινή εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Υπουργού Εσωτερικών Σουλειμάν Σοϊλού στο τηλεοπτικό πρόγραμμα του TGRT. Από το πρωτοσέλιδο της Turkiye όμως δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι αναφορές στην Αθήνα και προς το Παρίσι. Ωστόσο, η πολεμική ρητορική των τελευταίων ημέρων έχει δώσει τη θέση της σε πιο μετριοπαθείς αναφορές που εστιάζουν στο γεγονός πως “όλοι πλέον θέλουν διάλογο με την Τουρκία”, όπως χαρακτηριστικά γράφουν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι.

TURKEY News September 24, 2020 Thursday Cuff

AKIT: Με ένα μείγμα επίθεσης, απειλών και προτροπών βγήκε το σημερινό φύλο της AKIT, το οποίο από την μια επιτίθεται στην Κύπρο, από την άλλη απειλεί όσους δεν θέλουν διάλογο με την Τουρκία, και τέλος προτρέπει της Ευρώπη και την Ελλάδα να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία. “Αυτοί δηλώνουν πως δεν υπάρχει περιθώριο διαλόγου” αναφέρει ο κεντρικός τίτλος της εφημερίδας με τις φωτογραφίες των Νετανιάχου και Αναστασιάδη να βρίσκονται στο κέντρο του σημερινού φύλου της AKIT.

YENİ AKİT Newspaper Headline on Thursday, September 24, 2020