Τι γράφει σήμερα ο τουρκικός τύπος!

-Yeni Safak: Με κεντρικό θέμα την παρέμβαση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα Ηνωμένα Έθνη βγήκε το σημερινό φύλο της φιλοκυβερνητικής Yeni Safak. Σύμφωνα με τους Τούρκους δημοσιογράφους, η ομιλία Ερντογάν ήταν “καταπέλτης” κατά των ισχυρών χωρών του διεθνούς συστήματος, στις οποίες και επιτέθηκε για την διαχείριση της πανδημίας, για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τον αραβικό κόσμο αλλά και για τις ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο του Παλαιστινιακού. Ο Τούρκος πρόεδρος δεν παρέλειψε όμως να επιτεθεί εκ νέου και στην Ελλάδα, την οποία κατηγόρησε πως διατηρεί μια μαξιμαλιστική προσέγγιση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Πέρα όμως από την ομιλία Ερντογάν ψηλά στην ατζέντα της Safak βρίσκονται η σύλληψη του Muhammed Dahlan στην Παλαιστίνη, που σύμφωνα με την εφημερίδα είναι “άνθρωπος” των Η.Α.Ε αλλά και οι δηλώσεις του εκπροσώπου της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιντσάρογλου.

YENİ ŞAFAK Newspaper Headline on Wednesday, September 23, 2020

-Turkiye: Κεντρικό θέμα στο σημερινό φύλο της Turkiye είναι η οικονομία. “Αναβολή της αποπληρωμής των χρεών λόγω της πανδημίας” είναι ο τίτλος ενός εκτενούς άρθρου που παρουσιάζει όλες τις αποφάσεις που πήρε η τουρκική βουλή όσον αφορά τις διευκολύνσεις σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Ψηλά στην ατζέντα όμως βρίσκονται και τα λόγια του Τούρκου Προέδρου στα Ηνωμένα Έθνη όσο όμως και ένα ρεπορτάζ για τα ελληνοτουρκικά, το οποίο αναφέρει πως “όσα δεν κατάφερε η Ελλάδα να πετύχει το 1974 με την Ένωση της με την Κύπρο, επιχειρεί τώρα να το καταφέρει μέσα από τον Χάρτη της Σεβίλλης”.

TURKEY News September 23, 2020 on Wednesday Cuff

-AKIT: Κεντρικό θέμα στο σημερινό φύλο της AKIT είναι η χθεσινή ομιλία του Τούρκου Προέδρου στα Ηνωμένα Έθνη αλλά και οι αναφορές του Ερντογάν στην κατάσταση που επικρατεί στην Αφρική. “Αποτρέψαμε την εκμετάλλευση της Αφρικής από τους αποικιοκράτες” είναι ο τίτλος του άρθρου που φανερώνει πως η Αφρική έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

YENİ AKİT Newspaper Headline on Wednesday, September 23, 2020

-AKSAM: Κεντρικό θέμα και στο φύλο της AKSAM είναι η ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών αλλά και η τριμερής επαφή του Τούρκου Προέδρου με την Καγκελάριο της Γερμανίας και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σάρλ Μισέλ.

AKŞAM Newspaper Headline on Wednesday, September 23, 2020

-Anadolu: Πρώτη είδηση στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu βρίσκεται η τηλεφωνική συνομιλία του Τούρκου Προέδρου με τον Εμανουέλ Μακρόν, μετά από μια μεγάλη περίοδο εντάσεων στις σχέσεις των δυο χωρών.

-Daily Sabah: Πρώτο θέμα αυτή την ώρα στον ιστότοπο της Daily Sabah είναι η νέα εμπορική συμφωνία Τουρκίας και Η.Π.Α. Ψηλά όμως στην ατζέντα της Sabah είναι και η ομιλία του Τούρκου Προέδρου στα Ηνωμένα Έθνη όσο όμως και η τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν και Μακρόν μετά από μια μακρά περίοδο εντάσεων στις σχέσεις των δυο χωρών.