Τι γράφει σήμερα ο τουρκικός τύπος!

-Yeni Safak: Με κεντρικό τίτλο “το μήνυμα του Ερτογρούλ” βγήκε το σημερινό φύλο της Yeni Safak. Υπενθυμίζεται πως ο Ερτογρούλ Γαζής, ήταν Οθωμανός ηγεμόνας και πατέρας του Οθωμανού Σουλτάνου Οσμάν Α’. Στο πρώτο θέμα της εφημερίδας επίσης διακρίνεται και το μήνυμα του Τούρκου ΥΠ.ΑΜ Χουλουσί Ακάρ από τα παράλια της Μικρής Ασίας, ενώ από κάτω υπάρχει ένα άρθρο κατά του Γάλλου πρόεδρου, τον οποίον οι Τούρκοι δημοσιογράφοι παρομοιάζουν με τον Ναπολέοντα και υπογραμμίζοντας πως ο Εμανουέλ Μακρόν θα έχει το τέλος του. Φυσικά, από το πρωτοσέλιδο της Yeni Safak, δεν θα μπορούσε να λείπει η επίσκεψη της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο, την οποία οι Τούρκοι δημοσιογράφοι χαρακτηρίζουν ως “πρόκληση”.

-Turkiye: Στο στόχαστρο της εθνικιστικής εφημερίδας Turkiye μπαίνει σήμερα για τα καλά το ελληνικό Καστελόριζο. Στο σημερινό της φύλο, οι Τούρκοι δημοσιογράφοι κάνουν λόγο για πρόκληση της Αθήνας στο Καστελόριζο, αναφερόμενοι στην επίσκεψη της Ελληνίδας πρόεδρου της Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας παράλληλα το νέο απειλητικό μήνυμα του Χουλουσί Ακάρ από την περιοχή του Κας. Από το στόχαστρο της Turkiye δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Γάλλος πρόεδρος. “Ο Μακρόν είναι πολύ ταραγμένος” είναι ένα από τα θέματα που δεσπόζουν στο σημερινό της εξώφυλλο.

TURKEY News September 14, 2020 Monday Cuff

-Milat: Ολομέτωπη επίθεση στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν εξαπολύει σήμερα η τουρκική εφημερίδα Milat. Με κεντρικό τίτλο “Σκάσε αυθάδη”, οι Τούρκοι δημοσιογράφοι στοχεύουν τον Γάλλο πρόεδρο, χαρακτηρίζοντας τον εκ νέου ως έναν ιμπεριαλιστή που έχει στόχο να ποδηγετήσει την Τουρκία.

-AKSAM: ” Έβαλε το τιμολογίο να το πληρώσει η Ελλάδα” είναι ο σημερινός κεντρικός τίτλος του σημερινού φύλου της AKSAM, ο οποίος αναφέρεται στην επικείμενη αγορά των γαλλικών Rafale από την Ελλάδα. Παράλληλα, η AKSAM, επιτίθεται και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γράφοντας πως η επίσκεψη της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στο ακριτικό νησί ήταν μια πρόκληση εις βάρος της Τουρκίας.

AKŞAM Newspaper Headline on Monday, September 14, 2020

-Sozcu: Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το σημερινό πρωτοσέλιδο της αντιπολιτευόμενης Sozcu, η οποία επιτίθεται εμμέσως στον Ερντογάν για το γεγονός πως το Oruc Reis επέστρεψε στην Αττάλεια. Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι δημοσιογράφοι γράφουν ” το Oruc Reis επέστρεψε στην Τουρκία…και οι Έλληνες χάρηκαν”.

SÖZCÜ Newspaper Headline on Monday, September 14, 2020

-Cumhuriyet: “Η Αθήνα είναι ευχαριστημένη, το Oruc Reis επέστρεψε” είναι ο κεντρικός τίτλος της εφημερίδας του Ρεπουμπλικανικού κόμματος της Τουρκίας, επιβεβαιώνοντας πως η αντιπολίτευση επιτίθεται στον Τούρκο Πρόεδρο για την απόφαση του να βάλει φρένο στην τουρκική προκλητικότητα του τελευταίου μήνα.

CUMHURİYET Newspaper Headline on Monday, September 14, 2020