Τι γράφει σήμερα ο τουρκικός τύπος!

Yeni Safak: Σφοδρή επίθεση κατά του Γάλλου Πρόεδρου εξαπολύει στο σημερινό της φύλο η Yeni Safak. “Αγέλαστος και ανήθικος” αναφέρουν οι δημοσιογράφοι της Safak, της εφημερίδας που πολλές φορές έχει μετατραπεί σε “φωνή” του Τούρκου προέδρου. Ωστόσο, το κεντρικό θέμα της εφημερίδας έχει να κάνει με την ανακάλυψη των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Μαύρη Θάλασσα αλλά και την επίδραση που θα έχουν αυτά τα κοιτάσματα στην τουρκική οικονομία. “Οι Ευρωπαίοι θα αγοράζουν από εμάς φυσικό αέριο” δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.

YENİ ŞAFAK Newspaper Headline on Friday, September 11, 2020

-Turkiye: Την Γαλλία και την Ελλάδα στοχεύει και το σημερινό φύλο της εθνικιστικής εφημερίδας Turkiye. ” Οι προσβολές του Μακρόν θέλουν να φέρουν την Ευρώπη απέναντι στην Τουρκία” είναι ο τίτλος του άρθρου.

TURKEY News September 11, 2020 Friday Cuff

-AKSAM: Στο πρωτοσέλιδο και της AKSAM βρίσκεται η φωτογραφία του Γάλλου Προέδρου, με τους Τούρκους δημοσιογράφους να επιτίθενται σε Ελλάδα και Γαλλία.

AKŞAM Gazetesi 11 Eylül 2020, Cuma Günü Manşeti

-MILAT: Στον χορό της ολομέτωπης επίθεσης έναντι του Εμανουέλ Μακρόν μπήκε και η MILAT, της οποίας ο κεντρικός τίτλος αναφέρει “Διεφθαρμένος και ανήθικος”.

MİLAT Newspaper Headline on Friday, September 11, 2020

-Sabah: Κεντρικό θέμα στον ιστότοπο της Sabah είναι αυτή την ώρα οι εξελίξεις στην Λιβύη. Ψηλά όμως στην ατζέντα βρίσκεται η επίσκεψη του Μικε Πομπέο στην Κύπρο, η απάντηση του Μελβούτ Τσαβούσογλου στην χθεσινή συνέντευξη τύπου των εφτά χωρών του Νότου αλλά και η σύλληψη ενός ανώτατου στελέχους του PKK από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας.

-Anadolu: Κεντρικό θέμα στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu βρίσκεται αυτή τη στιγμή οι νέες τουρκικές επιχειρήσεις στην Ανατολική Τουρκίας έναντι των θέσεων του PKK, που η Τουρκία χαρακτηρίζει ως τρομοκρατική οργάνωση.