Τι γράφει σήμερα ο τουρκικός τύπος!

-Yeni Safak: Αφιερωμένο στην σύγκρουση Ερντογάν και Φετουλάχ Γκιουλέν είναι το σημερινό πρώτο θέμα της Yeni Safak, το οποίο έχει αποκαλύψεις για το δίκτυο του “ΦΕΤΟ” και τις σχέσεις του με τον Fatih Eyüp Şağban, ο οποίος και καταδικάστηκε για βιασμό ενός 12 χρόνου αγοριού. “Ποίος είναι αυτός ο διεστραμμένος” είναι ο κεντρικός τίτλος της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας.

YENİ ŞAFAK Newspaper Headline on Wednesday, September 9, 2020

-Turkiye: Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Τούρκο Πρόεδρο, το σημερινό άθρο της Turkiye ισχυρίζεται πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι ασύγκριτα ισχυρότερες από αυτές του ελληνικού στρατού. “Στην θάλασσα, τον αέρα και την στεριά είμαστε δυνατότεροι” γράφουν χαρακτηριστικά οι Τούρκοι δημοσιογράφοι. Την ίδια ώρα, πολύ ψηλά στην ατζέντα της εφημερίδας βρίσκεται και η συμφωνία Ιράν-Τουρκίας στην διαμόρφωση ενός κοινού μετώπου κατά της τρομοκρατίας, μετά την συμφωνία των δυο χωρών να να χαρακτηρίσουν τον PKK και τους Κούρδους του Ιράν ως τρομοκρατικές οργανώσεις.

TURKEY News September 9, 2020 Wednesday Cuff

-Milat: Με κεντρικό τίτλο “τα χέρια μας είναι δυνατά” βγήκε το σημερινό φύλο της φιλοκυβερνητικής MILAT.

MİLAT Newspaper Headline on Wednesday, September 9, 2020

-Anadolu: Πρώτο θέμα στο πρακτορείο ειδήσεων του Anadolu είναι αυτή τη στιγμή η εξουδετέρωση των δυο τρομοκρατών του PKK στην Ανατολική Τουρκία.

-Daily Sabah: Πρώτο θέμα αυτή τη στιγμή στον ιστότοπο της Daily Sabah είναι αποστολή του τουρκικού δορυφόρου στο διάστημα ως τα τέλη του 2020. Πολύ ψηλά όμως βρίσκεται και η καταστροφή που σημειώθηκε χθες στην Μόρια αλλά και οι εξελίξεις στην Λιβύη. ” Οι αντιπαρατιθέμενες πλευρές της Λιβύης συμφώνησαν στην ανάγκη συμβιβασμού” αναφέρει χαρακτηριστικά η Daily Sabah.

-Hurriyet: Πρώτο θέμα στον ιστότοπο της Hurriyet είναι αυτή τη στιγμή η καθυστέρηση των συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Vatan: “Κοινή δήλωση μετά τη συνεδρίαση από την Τουρκία και το Ιράν”
Πραγματοποιήθηκε η 6η συνεδρίαση του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου Τουρκίας με το Ιράν και στη κοινή δήλωση τονίστηκε ότι είναι ευθύνη και των δύο χωρών είναι οι επιχειρήσεις και άλματα κατά των τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/PJAK και κατά όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων.

-Sabah: ” Αντίδραση Τσαβούσογλου κατά Ελλάδας”
Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο πραγματοποιούνται με βάση τους κανόνες του ΝΑΤΟ. Ο Τσαβούσογλου ανέφερε ότι η Τουρκία εξέφρασε ότι είναι υπέρ του διαλόγου αλλά η Ελλάδα δεν είναι υπέρ του διαλόγου. Ο ΥΠΕΞ τόνισε ότι η Ελλάδα εάν εμπιστεύεται τον εαυτό της πρέπει να βάλει τις διατριβές της στο τραπέζι και να πει πως έχει δίκαιο μπροστά σε όλους και η Τουρκία έχει πράγματα να πει.

-Star ” Έπαινος από τα μέσα ενημέρωσης της Αγγλίας προς την Τουρκία”
Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph η Τουρκία είναι μεταξύ των πιο αξιόπιστων τουριστικών χωρών. Εντωμεταξύ και σύμφωνα με την αγγλική κυβέρνηση η Τουρκία είναι στη λίστα των “ασφαλών χωρών”.

-Hürriyet: “Το πολυτελές γιοτ του Ρομάν Αμπράμοβιτς στο Μπόντρουμ”  
Ο ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι, Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρομάν Αμπράμοβιτς με το πολυτελές γιοτ “Eclipse” έφτασε στο Μπόντρουμ.