Τι γράφει ο τουρκικός τύπος σήμερα!

-Yeni Safak: Κεντρικό θέμα στο σημερινό φύλο της Yeni Safak είναι οι εξελίξεις στο επίπεδο της πανδημίας. “Σε συναγερμό η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα” είναι ο τίτλος με την εφημερίδα να υποστηρίζει πως το τέλος των διακοπών και η επιστροφή στις δυο μεγάλες πόλεις της Τουρκίας αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για τις υγειονομικές αρχές της χώρας.

YENİ ŞAFAK Gazetesi 8 Eylül 2020, Salı Günü Manşeti

-Turkiye: Με κεντρικό θέμα τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν βγήκε το σημερινό φύλο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Turkiye. “Τελευταία προειδοποίηση προς τους Έλληνες” είναι o κεντρικός τίτλος. Ωστόσο, αυτό που κάνει εντύπωση, είναι η είδηση που βρίσκεται δεξιά και αφορά την στάση των Τουρκμένων και φιλοτουρκικών δυνάμεων που πολεμούν σήμερα σε Συρία και Λιβύη. “Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε κατά της Ελλάδας” φαίνεται να δηλώνουν οι μισθοφόροι του Ερντογάν.

TURKEY News September 8 2020 Tuesday Cuff

-AKSAM: Κεντρικό θέμα και στο σημερινό φύλο της AKSAM είναι οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερτνογάν μετά την χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Τουρκίας. “Ήρθε η περίοδος να μάθουν όλοι” είναι ο κεντρικός τίτλος του σημερινού φύλου της AKSAM.

-ΜILAT: Κεντρικό θέμα στο σημερινό φύλο της MILAT είναι οι χθεσινές εξαγγελίες του Τούρκου Προέδρου μετά το υπουργικό συμβούλιο αλλά και οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στο πάνω μέρος του σημερινού φύλου εμφανίζονται δυο τουρκικές φρεγάτες με τίτλο ” θα ξαναγράψουμε ιστορία”, σε μια προσπάθεια της εφημερίδας να κρατήσει το πολεμικό κλίμα μεταξύ των δυο χωρών,

MİLAT Newspaper Headline on Tuesday, September 8, 2020

-Sabah: Στον ιστότοπο της Sabah πρώτο θέμα είναι αυτή τη στιγμή οι κοινές επιχειρήσεις των Τούρκων και των Ρώσων στην συριακή επαρχία της Ιντλίμπ με τίτλο “απελευθερώνουμε την περιοχή από τους τρομοκράτες”. Πολύ ψηλά όμως στην ειδησεογραφία βρίσκεται και η εκτίμηση Τούρκων ειδικών πως η Ελλάδα θα χάσει ένα πόλεμο με την Τουρκία, αλλά και οι συλλήψεις τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους στο τουρκικό έδαφος.

Star: ” Η ουκρανική αεροπορική εταιρεία Antonov θέλει κοινή παραγωγή με την Τουρκία”

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ουκρανικής αεροπορικής εταιρείας Antonov, Oleksandr Los είπε ότι επηρεάστηκε από την προσέγγιση προσανατολισμένη στα προϊόντα στην Τουρκία και πρέπει η Τουρκική Βιομηχανία Αεροσκαφών να πάρει μέρος στην παραγωγή του αεροσκάφους τύπου Antonov An-178.

Haber Türk: ” Αυξάνεται ο αριθμός των επιβατών στο Αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν”

Στο Διεθνές Αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν στην Ιστάνμπουλ τον Αύγουστο έφτασαν 1.813.000 επιβάτες με αύξηση κατά 48% σε σύγκριση με τον Ιούλιο. 

Vatan: ” Η αμερικανική εταιρεία θα παράγει λιπαντικά στην Τουρκία”

Η τουρκική εταιρεία Petrol Ofisi και η αμερικανική εταιρεία Chevron Brands International LLC υπέγραψαν συμφωνία για την παραγωγή, διανομή και το μάρκετινγκ των λιπαντικών στην Τουρκία. Τις δραστηριότητες της αμερικανικής εταιρείας στην Τουρκία θα πραγματοποιήσει η τουρκική εταιρεία Petrol Ofisi. Αναμένεται την παραγωγή των λιπαντικών μάρκας Texaco να πραγματοποιήσει από το 2021 η τουρκική εταιρεία  Petrol Ofisi.