Τι γράφει σήμερα ο τουρκικός τύπος!

Yeni Safak: “83 εκατομμύρια άνθρωποι προσεύχονται μαζί σου” είναι ο κεντρικός τίτλος του σημερινού φύλου της Yeni Safak, η οποία επιχειρεί να συνδέσει την Γαλλία και το PKK, ως κοινούς εχθρούς του τουρκικού κράτους. Πολύ “ψηλά” όμως στην ατζέντα της Yeni Safak βρίσκεται και η χθεσινή συνάντηση του Τούρκου Προέδρου με τον ηγέτη της Δυτικής Λιβύης Φαγιέζ αλ-Σαράζ αλλά και οι εξελίξεις στις χώρες του Κόλπου.

YENİ ŞAFAK Newspaper Headline on Monday, September 7, 2020

-Turkiye: Με κεντρικό τίτλο “Ο Ερντογάν θα μιλήσει στον κόσμο για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο” βγήκε το σημερινό φύλο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Turkiye. Πολύ ψηλά στην ατζέντα της εφημερίδας βρίσκεται η συνάντηση των Ερντογάν-Σαράζ στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και η υπόθεση του κειμένου του PKK που οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως βρέθηκε σε γαλλικό βιβλίο.

TURKEY News September 7, 2020 Monday Cuff

-ΑΚΙΤ: “Που βρίσκεται το κράτος” είναι ο κεντρικός τίτλος του σημερινού φύλου της AKIT, που εστιάζει σε εσωτερικά ζητήματα της Τουρκίας. Στο πάνω όμως μέρος του σημερινού της φύλου, η AKIT εξαπολύει μια σφοδρή επίθεση στην Γαλλία, στην οποία καταλογίζει πως επιχειρεί ως ιμπεριαλιστική δύναμη να παρέμβει στην περιοχή, ενώ επικαλούμενη στρατιωτικές πηγές αναφέρει πως “το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ δεν μπορεί να κάνει τίποτα και ήρθε στην Ανατολική Μεσόγειο για να κάνει show”.

YENİ AKİT Newspaper Headline on Monday, September 7, 2020

-MILAT: Μια ακόμα προειδοποίηση προς την Αθήνα στέλνει σήμερα η εφημερίδα Milat λέγοντας πως ” η κρίση αυτή μπορεί να είναι η τελευταία της Αθήνας, αν δεν επιλέξει να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων”. Ψηλά όμως στην ατζέντα της Milat είναι και το τηλεφώνημα του Ταγίπ Ερντογάν προς τον Σάρλ Μισέλ, τον οποίον και κάλεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση να παραμείνει δίκαιη και αντικειμενική στην κρίση με την Ελλάδα”.

MİLAT Gazetesi 7 Eylül 2020, Pazartesi Günü Manşeti

-Anadolu: Κεντρικό θέμα στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων είναι οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου μετά την συνάντηση του με τον Λίβυο ομόλογο του στην Κωνσταντινούπολη. ” Η προτεραιότητα της Τουρκίας είναι η σταθεροποίηση της Λιβύης” δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

-Sabah: Κεντρικό θέμα αυτή τη στιγμή στην Sabah είναι οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου στην γενική συνέλευση του οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών. Ψηλά όμως στην ατζέντα της Sabah, είναι και τα ελληνοτουρκικά, αναδεικνύοντας τόσο το ζήτημα της ενίσχυσης του φράχτη του Έβρου όσο όμως και η συνεργασία της Αθήνας με το Παρίσι, μια συμμαχία την οποία η Sabah χαρακτηρίζει ως ένα “μεγάλο λάθος”.

-Hurriyet: Κεντρικό θέμα και στον ιστότοπο της Hurriyet είναι η συνομιλία του Τούρκου Προέδρου με τον Σαρλ Μισέλ, τον οποίο κάλεσε να κρατήσει μια στάση δίκαιη και αντικειμενική στην παρούσα ελληνοτουρκική κρίση.