Τι γράφει σήμερα ο τουρκικός τύπος!

-Yeni Safak: Με κεντρικό τίτλο ” Αυτοί είναι οι δικοί μας μάρτυρες” βγήκε το σημερινό φύλο της Yeni Safak, το οποίο είναι αφιερωμένο στα θύματα του Covid-19 στην Τουρκία. Την ίδια ώρα και για ακόμα μια μια μέρα, στο πρωτοσέλιδο της, η φιλό-κυβερνητική εφημερίδα, επιτίθεται στον Εμάνουελ Μακρόν, ενώ στα άλλα θέματα υπάρχει και ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για το τηλεφώνημα μεταξύ Μέρκελ και Ερντογάν.

-Turkiye: Με κεντρικό θέμα, ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τις τουρκικές κινήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, βγήκε το σημερινό φύλο της Turkiye. “Βάση στην Λιβύη, υποστήριξη των δυνάμεων στην κατεχόμενη Κύπρο” είναι ο κεντρικός τίτλος του ρεπορτάζ. ” Η Άγκυρα θα απαντήσει στην Δύση και σε αυτή τη “συμμορία αερίου” με έξι στρατηγικά βήματα στην “καυτή ζώνη” της Ανατολικής Μεσογείου που θα αλλάξουν τους όρους του παιχνιδιού” σημειώνει η Turkiye.

TURKEY News September 4, 2020 Friday Cuff

-MILAT: Πρώτο θέμα στην εφημερίδα Milat, είναι το χθεσινό σόου του Τούρκου Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος αφού πέταξε με ένα τουρκικό F-16 πάνω από τα τουρκικά παράλια της Μικράς Ασίας, κάλεσε την Ελλάδα αλλά και την Γαλλία να μην παίζουν τους αγενείς απέναντι στην Τουρκία. Παράλληλα, για δεύτερη μέρα, η Milat σηκώνει το ζήτημα με τον Τούρκο δημοσιογράφο, που οι Τούρκοι ισχυρίζονται πως οι ελληνικές αρχές συνέλαβαν με την κατηγορία του πράκτορα.

MİLAT Newspaper Headline on Friday, September 4, 2020

-AKIT: Πρώτο θέμα και στην AKIT είναι το χθεσινό μήνυμα του Χουλουσί Ακάρ προς Ελλάδα και Γαλλία από την τουρκική βάση του Εσκισεχίρ. “Αυτοί που έρχονται να εκφοβίσουν την Τουρκία, θα φύγουν όπως ήρθαν” γράφει η AKIT, αναπαράγοντας τα λόγια του Τούρκου ΥΠ.ΑΜ.

YENİ AKİT Newspaper Headline on Friday, September 4, 2020

-Sabah: Κεντρικό θέμα στον ιστότοπο της Sabah είναι οι νέες κατηγορίες του Τούρκου ΥΠ.ΕΞ εις βάρος της Ελλάδας,στην οποία ο Μελβούτ Τσαβούσογλου καταλογίζει την αποτυχία της μεσολάβησης ΝΑΤΟ στην επίλυση της ελληνοτουρκικής κρίσης.

Hurriyet: Και στον ιστότοπο της Hurriyet είναι πρώτο θέμα αυτή τη στιγμή το άδειασμα της ελληνικής κυβέρνησης στον Γιένς Στολτενμπέργκ. Όπως γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα “η Τουρκία περιμένει από την Ελλάδα να υποστηρίξει την πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ”.